Σκυλάκι ράτσας Κανίς βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ένα Κανίς με το όνομα Τούντλς στην Πενσυλβάνια σώθηκε με ναλοξόνη όταν υπέστη υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με καταφύγιο ζώων.

Τη Δευτέρα το καταφύγιο ζώων SPCA της Πενσυλβάνια ενημερώθηκε για έναν σκύλο που βρισκόταν στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Blue Pearl από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το σκυλάκι βρέθηκε από περαστικούς μαζί με ένα άτομο στο Κένσινγκτον χωρίς τις αισθήσεις τους κι αμέσως έσπευσαν να ζητήσουν βοήθεια. Το σημείο έφτασε το αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας.

Όπως αναφέρει το SPCA στη σελίδα του στο Facebook, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε τον σκύλο όχι μόνο έπαιρνε ο ίδιος ναρκωτικά, αλλά και σύμφωνα με μάρτυρες “μοιραζόταν” ναρκωτικά με τον σκύλο με αποτέλεσμα οι κτηνίατροι του Blue Pearl να χορηγήσουν στον Τούντλς ναλοξόνη χάρη στην οποία σώθηκε.

«Είναι αδιανόητο τι θα είχε συμβεί αν ο Τούντλς δεν είχε μεταφερθεί σε κτηνίατρο. Όμως, χάρη στη γρήγορη εργασία των Καλών Σαμαρειτών και το σωτήριο έργο του Blue Pearl, ο Τούντλς είναι σήμερα ζωντανός», τόνισε το καταφύγιο SPCA.

Ένας εκπρόσωπος του SPCA δήλωσε στο CNN ότι ο σκύλος πιθανότατα κατάπιε φαιντανύλη ενώ δεν έγινε σαφές με ποιον τρόπο βρέθηκαν τα ναρκωτικά στον οργανισμό του.

Το σκυλάκι έχει αναρρώσει πλήρως και όπως δήλωσε το καταφύγιο ζώων έχει ήδη λάβει αιτήσεις υιοθεσίας και ελπίζει πως σύντομα θα βρει παντοτινό σπίτι.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ο Τούντλς ανέκαμψε πλήρως ως εκ θαύματος. Και είναι το πιο γλυκό σκυλάκι που υπάρχει. Όλοι τον αγαπούν. Αλλά οι καρδιές μας εξακολουθούν να ραγίζουν για όλα όσα πέρασε», γράφει το καταφύγιο στο Facebook. 

«Ο Τούντλς θα μπορούσε να είχε πεθάνει. Θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις από τα φάρμακα που πήρε. Αλλά, σήμερα είναι ασφαλής και έχει ένα νέο μέλλον μπροστά του», συμπληρώνει.


Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι είναι ικανοί να πάρουν υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με τον FDA. Τα σκυλιά μπορούν να εισπνεύσουν τα ναρκωτικά από τη μύτη τους και ακόμη και μικρές ποσότητες ορισμένων ουσιών, όπως η φαιντανύλη, μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική δόση.

Το πρόβλημα έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα μεταξύ των αστυνομικών σκύλων που εργάζονται για την ανίχνευση τέτοιων ουσιών.

Σύμφωνα με ενημερωτικό έντυπο του Κτηνιατρικού Ιατρικού Συλλόγου του Μιζούρι, τα συμπτώματα υπερβολικής δόσης οπιούχων σε σκύλους περιλαμβάνουν:

  • υπνηλία
  • δυσκολία να σταθούν όρθια
  • αδυναμία ανταπόκρισης στις εντολές
  • κενό βλέμμα
  • αδυναμία
  • απώλεια αισθήσεων
  • αδυναμία αναπνοής

Οι περισσότεροι σκύλοι εμφανίζουν σημάδια μέσα σε 15 λεπτά από την έκθεση σε οπιούχα, αναφέρει ο οργανισμός.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ