Οχάιο: Βρήκαν κοκαΐνη στον οργανισμό γάτας σερβάλ – Φωτο

Μια άγρια γάτα που δραπέτευσε βρέθηκε με κοκαΐνη στον οργανισμό της στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του euronews, η αφρικανική γάτα σερβάλ ανήκε παράνομα σε κάτοικο της περιοχής και το έσκασε κατά τη διάρκεια ενός τροχονομικού ελέγχου τον Ιανουάριο.

Η ιστορία της άγριας γάτας έγινε viral στο διαδίκτυο, όπου οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την παρομοίασαν με την ταινία «Cocaine Bear» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Η παράλογη κωμωδία τρόμου δείχνει την αληθινή ιστορία μιας μαύρης αρκούδας 80 κιλών που βρέθηκε νεκρή κοντά σε έναν σάκο με κοκαΐνη αξίας περίπου 1,9 εκατομμυρίων ευρώ το 1985.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμενόμενα ονόμασαν το άγριο ζώο «Γάτα Κοκαΐνης» (Cocaine Cat).

Cocaine Cat (Photo: Twitter)
Cocaine Cat (Photo: Twitter)

Πώς απέδρασε η «Cocaine Cat»

Το λεπτό αιλουροειδές κατάφερε να δραπετεύσει όταν η αστυνομία του Σινσινάτι σταμάτησε τον ιδιοκτήτη της στις 28 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους τοπικούς υπεύθυνους για την προστασία των ζώων, πηδώντας από το αυτοκίνητο σε ένα δέντρο.

Στο Οχάιο, η κατοχή γάτας σερβάλ, η οποία μπορεί να ζυγίζει έως και 18 κιλά, είναι παράνομη.

Η τοπική μονάδα ελέγχου των ζώων, Hamilton County Dog Wardens, κλήθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα στην κατοικημένη γειτονιά Όκλεϊ, σύμφωνα με τον Ρέι Άντερσον του καταφυγίου ζώων της κομητείας Cincinnati Animal CARE.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής διάσωσης, η γάτα με το όνομα Αμίρι έσπασε το πόδι της και ήταν πολύ ταραγμένη.


Πώς ανακάλυψαν ότι η γάτα είχε κοκαΐνη στον οργανισμό της

Μόλις ο Αμίρι μεταφέρθηκε για ιατρική περίθαλψη από το καταφύγιο ζώων, η ομάδα έκανε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στο οποίο διαπίστωσε ότι η γάτα είχε κοκαΐνη στον οργανισμό της. Δεν είναι σαφές πώς συνέβη αυτό ή γιατί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το καταφύγιο διαθέτει άγριο ζώο που βρέθηκε θετικό για ναρκωτικά. Το 2022, η ομάδα παρέλαβε έναν πίθηκο καπουτσίνο, ονόματι Νέο, στον  οργανισμό του οποίου βρέθηκε μεθαμφεταμίνη.

Από εκείνη την περίπτωση, έχει γίνει συνήθης διαδικασία για το καταφύγιο να εξετάζει τα εξωτικά ζώα που φτάνουν στις εγκαταστάσεις του για ναρκωτικά, αναφέρει ο Άντερσον.



Άγρια ζώα ως κατοικίδια

Τα σερβάλ έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους με μερικά να εμφανίζονται σε βίντεο του TikTok ως κατοικίδια ζώα.

Ένα σερβάλ αποτελεί μεγάλη ευθύνη, απαιτεί ισορροπημένη διατροφή και εξειδικευμένη φροντίδα πέραν αυτής που χρειάζεται μια γάτα σπιτιού, λέει η Τζούλι Σέλντον, κλινική επίκουρη καθηγήτρια Κτηνιατρικής Μικρών Ζώων στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

«Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές για κατοικίδια που είναι πολύ πιο ασφαλείς», αναφέρει η ίδια.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ