Εθελοντές προς Δήμο Περιστερίου: Δώστε στα αδέσποτα ό,τι προβλέπει ο νόμος

Ομάδα φιλόζωων εθελοντών στο Περιστέρι Αττικής συλλέγει υπογραφές ψηφίσματος για την τήρηση του νόμου για τα αδέσποτα και καλεί τον κόσμο να συμμετέχει.

Σύμφωνα με την ομάδα, ο Δήμος Περιστερίου δεν τηρεί τα προβλεπόμενα του νόμου για τα αδέσποτα όπως τη σίτιση, την περίθαλψη αδέσποτων και την τοποθέτηση δημοτικών ταΐστρων και ποτίστρων, ενώ τονίζει ότι εκτός από τις διαδικτυακές υπογραφές υπάρχουν και φυσικές.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το ψήφισμα:

Προς Δήμο Περιστερίου: Δώστε στα αδέσποτα ό,τι προβλέπει ο νόμος

Νόμος για τα αδέσποτα ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ωστόσο καθημερινά διαπιστώνουμε ότι, από αυτά που προβλέπει, μόνο οι στειρώσεις έχουν δρομολογηθεί στο Δήμο Περιστερίου και αυτές όμως οργανώνονται αποσπασματικά από εθελοντές και εθελόντριες, με τα στοιχειώδη μέσα που διαθέτουν για την παγίδευση και μεταφορά τους στο συμβεβλημένο κτηνιατρείο. ·

Αναφορικά με τις τροφές, όσον αφορά το 2022, αν και είχαν αγοραστεί τον Απρίλιο, μοιράστηκαν ύστερα από πιέσεις των φιλόζωων εθελοντών μόνο μια φορά, τον Αύγουστο του 2022. Με αυτόν τον τρόπο μετακυλήσατε το κόστος διατροφής στους εθελοντές, που στην πλειοψηφία τους διαθέτουν από το υστέρημά τους για να μην λιμοκτονούν τα ζώα στους δρόμους.

Αναφορικά με την περίθαλψη άρρωστων/τραυματισμένων αδέσποτων, αυτή προϋποθέτει ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου, στελεχωμένου από μόνιμους κτηνίατρους που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση και από μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμένο με κατάλληλα εργαλεία για την παγίδευση των ζώων.

Αναφορικά με τις δημοτικές ταΐστρες και ποτίστρες, αυτές απλά δεν υπάρχουν πουθενά, αφού δεν έχετε μεριμνήσει ούτε για την προμήθειά τους ούτε για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα τις διαχειρίζεται.

Ως εθελοντές/εθελόντριες περιμένουμε από έναν εύρωστο οικονομικά δήμο, που αποτελεί μεταξύ άλλων πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες/καταναλωτές, να εφαρμόσετε το νόμο για τα πλάσματα που περιφέρονται στους δρόμους του Περιστερίου και έρχονται αντιμέτωπα είτε με τον θάνατο από τα τροχοφόρα είτε με την αδιαφορία/κακοποίηση από δημότες και μη.

Μπορείτε να υπογράψετε  το ψήφισμα ΕΔΩ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ