Συνάντηση Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος και Ειδικής Γραμματέας του ΥΠΕΣ – Ο νόμος «ΑΡΓΟΣ» στην ατζέντα των συζητήσεων

Την Τετάρτη 24/01 ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος πραγματοποίησε συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κα Μαριάνθη Δημοπούλου αναφορικά με το νόμο «ΑΡΓΟΣ».

Μαζί με την ομάδα του Κυνολογικού Ομίλου, το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Αττικής και μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος κ. Νίκος Χρυσοβερίδης.

Η συνάντηση διήρκεσε αρκετές ώρες σε πολύ θετικό κλίμα, με διάθεση συνεργασίας και επίλυσης θεμάτων, με στόχο να γίνει βιώσιμος ο νόμος, τόσο όσον αφορά στο κόστος, όσο και αναφορικά με κάποια άλλα σημεία του, που θα δυσκόλευαν χωρίς λόγο τον κηδεμόνα-ιδιοκτήτη, πάντα όμως με προτεραιότητα την ευζωία του σκύλου μας, που είναι και κοινός στόχος.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργανωμένη κυνοφιλία και την ελληνική εκτροφή σκύλων με γενεαλογικό χάρτη, οι οποίοι είναι ελεγμένοι για θέματα υγείας και χαρακτήρα, πιστοί σύντροφοι του ανθρώπου, αλλά και βοηθοί του σε πολλούς τομείς (ενδεικτικά σκύλοι οδηγοί τυφλών, ανεύρεσης ανθρώπων, κτλ.) και παράλληλα η Ειδική Γραμματέα ενημερώθηκε ότι ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος πρωτοπορώντας έχει θεσπίσει τις περισσότερες διατάξεις που αφορούν στην ευζωία των σκύλων εδώ και 40 χρόνια περίπου.

Μίλησαν για τις ελληνικές φυλές και την σημασία που έχουν αποτελώντας πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, καθώς και για τα κυναθλήματα και τις Εθνικές Ομάδες που συμμετέχουν σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες στο εξωτερικό προβάλλοντας την χώρα μας πετυχαίνοντας υψηλές θέσεις.

Ακόμη τέθηκαν θέματα που αφορούν στο νόμο, δηλαδή την αδειοδότηση του ερασιτέχνη εκτροφέα και αναγνωρίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει το pedigree ως τη μόνη πιστοποίηση καθαροαιμίας και ότι ο σκύλος δεν μοιάζει με σκύλους μιας φυλής, αλλά τυγχάνει σκύλος της φυλής αυτής και ανήκει σε αυτή.

Τέθηκε το θέμα φύλαξης DNA (τρόπος παραλαβής, τιμή, αξιοποίηση των παλιών λήψεων DNA) τόσο όσον αφορά τις Ελληνικές, όσο και σε όλες τις υπόλοιπες φυλές.

Επιπλέον τέθηκαν θέματα που είχαν συζητηθεί στην Γ.Σ. του ΚΟΕ που αφορούν αφενός στην ηλικία αποχωρισμού των κουταβιών από την μητέρα τους, αφετέρου στο ότι τα κυνηγετικά σκυλιά δεν θα χρειάζονται διαβατήριο κατά τις μετακινήσεις τους, αλλά το ηλεκτρονικό βιβλιάριο όπως για όλες τις υπόλοιπες φυλές. Επίσης για τις κυνοφιλικές εκδηλώσεις, δεν θα απαιτείται εκτυπωμένο το βιβλιάριο υγείας, αλλά θα καλύπτει και η ηλεκτρονική του μορφή.

Τέλος ο ΚΟΕ ενημερώνει ότι πριν την ολοκλήρωση του έργου σε όλες του τις φάσεις, και την οριστική του ενεργοποίηση, εφαρμογή και λειτουργία σε 6 μήνες καθώς και την τελική εφαρμογή όλων των διατάξεων του Νόμου, ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος με τη συνδρομή Νομικών και Κτηνιάτρων, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Ομίλους Φυλών, Κυνοφιλικούς Ομίλους και τα μέλη του, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με όλες τις διατάξεις του Νόμου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ