Συνάντηση για τη βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου και λύκου στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ, σας προσκαλέσουν στην ανοιχτή συνάντηση που διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Πάρνηθας του ΟΦΥΠΕΚΑ, στις 6 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00, στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE WILD WOLF, το οποίο ενθαρρύνει βιώσιμες πρακτικές που διατηρούν την άγρια φύση του λύκου και βελτιώνουν την ικανότητα των ανθρώπων να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δυνητικά δημιουργούν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η δημιουργία ενός σώματος διαβούλευσης που ονομάζεται “Πλατφόρμα Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών και Λύκου“.

Στην Πλατφόρμα μπορούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι δημόσιων υπηρεσιών, τοπικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλων κοινωνικών εταίρων που σχετίζονται – άμεσα ή έμμεσα – με την παρουσία του λύκου στην περιοχή, με στόχο την πρόληψη πιθανών συγκρούσεων, την ενημέρωση και την προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου-λύκου.

Πρόσκληση εκδήλωσης

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ