Συνάντηση με την Μαγδαληνή Τούφου είχε η Άννα Τοσούνογλου – Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξάλειψη των αδέσποτων ζώων

Με την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγδαληνή Τούφου, συναντήθηκε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου, Άννα Τοσούνογλου, εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. 

Κατά την διάρκεια της γόνιμης συζήτησης, η πρόεδρος τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα της μεταφοράς της βάσης δεδομένων των ζώων συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

«Δεν θέλουμε να “αναπτύξουμε” τα ζώα συντροφιάς αλλά να εξαλείψουμε το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων. Αυτό απαιτεί την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων σε θέματα διαχείρισης εσωτερικών υποθέσεων της Κοινωνίας,» σημείωσε η πρόεδρος. 

«Το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), το οποίο ψηφίστηκε με τον Ν.4830/2021, ναι μεν έχει καθυστερήσει υπερβολικά, αλλά σύσσωμη η Φιλοζωική Κοινότητα το αναμένει. Το ΕΜΖΣ περιλαμβάνει υπομητρώα στα οποία θα καταχωρίζονται τα νόμιμα Φιλοζωικά Σωματεία και οι Σύλλογοι, οι νόμιμοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες εκτροφείς και θα βάλει μία τάξη στην χαοτική κατάσταση που επικρατεί», συμπλήρωσε η πρόεδρος.

Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της χρηματοδότησης από την Πολιτεία αλλά και της υποχρεωτικότητας ιδρύσεως Δημοτικών Κτηνιατρείων σε όλους τους Δήμους της χώρας. Τα Δημοτικά Κτηνιατρεία είναι ο πυλώνας διαχείρισης των αδέσποτων για κάθε Δήμο και θα πρέπει να εξασφαλιστεί η διευκόλυνση της αδειοδότησης, η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και η λειτουργία τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 το χρόνο.

Αναφέρθηκε η αναγκαιότητα για επιδοτούμενα προγράμματα στειρώσεων για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και διεύρυνση των κριτηρίων ευπαθών ομάδων, για δωρεάν στειρώσεις ή στειρώσεις με συμβολικό αντίτιμο για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7-10 ετών.

Μεταξύ των άλλων, συζητήθηκε το θέμα των εκτροφείων γούνας, η οποία σταδιακά καταργείται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελληνική Πολιτεία αντί να στηρίζει με κρατικές επιδοτήσεις μία ασθμαίνουσα και βάρβαρη δραστηριότητα θα πρέπει εγκαίρως να σχεδιάσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης των περιοχών και να ορίσει ημερομηνία έναρξης κατάργησης εκτροφείων γούνας και παραγωγής προϊόντων που απορρέουν από γουνοφόρα στην χώρα μας.

Η συνάντηση έκλεισε σε καλό κλίμα και με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ