Ταϊλάνδη: Έβγαλε το… λιοντάρι της βόλτα και συνελήφθη!

Μία γυναίκα συνελήφθη στην Ταϊλάνδη γιατί έβγαλε βόλτα το λιοντάρι που είχε ως κατοικίδιο ζώο στους δρόμους της Πατάγια.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή ελεγχόμενου άγριου ζώου χωρίς άδεια, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο έως 2571 ευρώ.

Ένα βίντεο που έχει γίνει πλέον viral δείχνει το αλυσοδεμένο λιονταράκι να κάθεται στο πίσω μέρος μιας λευκής, ανοιχτής Bentley, έκανε το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις 21 Ιανουαρίου.

Το λιοντάρι φορώντας ένα φθορίζον κίτρινο κολάρο, εθεάθη να διασχίζει τους δρόμους του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, ενώ οι θεατές κοιτούσαν σαστισμένοι.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει 36.100 likes μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Ενώ οι διαδικτυακοί χρήστες διασκέδασαν με το βίντεο, κάποιοι αμφισβήτησαν αν η κατοχή ενός τέτοιου εξωτικού ζώου είναι νόμιμη στην Ταϊλάνδη.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας άνδρας από τη Σρι Λάνκα.

Αν και δεν είναι παράνομο να κατέχει κανείς ένα λιοντάρι στην Ταϊλάνδη, πρέπει να είναι επίσημα καταχωρημένο.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι το ζώο αγοράστηκε από έναν Ταϊλανδό στην επαρχία Νάκχον Πατόμ, ο οποίος διευκόλυνε επιτυχώς την παράδοσή του στην Πατάγια.

Ο άνδρας που πούλησε το λιοντάρι στον άνδρα από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα, θα αντιμετωπίσει επίσης κατηγορίες για μετακίνηση ζώου χωρίς άδεια.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 224 λιοντάρια στην Ταϊλάνδη που έχουν νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ