The Furever Tree: Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μνημείο κατοικίδιων ζώων κρυμμένο στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης

Ένα ιδιαίτερο δέντρο είναι κρυμμένο σε μια γωνιά του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης που ονομάζεται The Furever Tree.

Κάθε Χριστούγεννα, αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο μετατρέπεται σε μνημείο, διακοσμημένο με στολίδια αφιερωμένα στα τριχωτά μέλη της οικογένειας που δεν πια ζουν.

Κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων από όλη την πόλη συγκεντρώνονται σε αυτό το δέντρο για να κρεμάσουν εξατομικευμένα στολίδια – φωτογραφίες, μικρά παιχνίδια και χειρόγραφες σημειώσεις που αποτυπώνουν το πνεύμα των χαμένων συντρόφων τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Larry Closs (@larrycloss)

Καθώς το αειθαλές δέντρο πέντε μέτρων γεμίζει, μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό μωσαϊκό αγάπης και αναμνήσεων, το οποίο αντανακλά επίσης την ποικιλομορφία των κατοικίδιων ζώων, καθώς και των ανθρώπων τους.

Η παράδοση του στολισμού του δέντρου αρχίζει μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών και ολοκληρώνεται γύρω στην Ημέρα των Τριών Βασιλέων στις 6 Ιανουαρίου, ενώ πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το δέντρο πολλές φορές για να προσθέσουν στα αφιερώματα ή απλώς για να νιώσουν μια αίσθηση σύνδεσης με άλλους που μοιράζονται την εμπειρία της απώλειας.

Φωτο | thefurevertree.com

Η προέλευση του Furever Tree ανάγεται στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν μια ομάδα τοπικών ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων που αναζητούσε έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τη θλίψη της κατά τη διάρκεια των εορτών ξεκίνησε αυτή την παράδοση.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή συγκέντρωση με μια χούφτα στολίδια έχει εξελιχθεί σε μια ετήσια εκδήλωση που προσελκύει εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Με την πάροδο των ετών, το δέντρο έχει γίνει κάτι περισσότερο από ένα απλό μνημείο⋅ έχει εξελιχθεί σε σύμβολο κοινότητας και υποστήριξης, παρέχοντας χώρο στους ανθρώπους να μοιραστούν ιστορίες, να προσφέρουν παρηγοριά και να θυμηθούν τη χαρά που έφεραν τα κατοικίδια ζώα τους στη ζωή τους.

Φωτο | thefurevertree.com

Καθώς περνούν τα χρόνια, το Furever Tree συνεχίζει να αποτελεί μαρτυρία για τον διαρκή δεσμό μεταξύ ανθρώπων και ζώων συντροφιάς, σηματοδοτώντας μια αγαπημένη θέση στην καρδιά του Σέντραλ Παρκ και στις καρδιές όσων το επισκέπτονται.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ