Θέλει αλλαγές ο 4830/21 και ποιες; – Η «Νέμεσις» ζητά και από τους πολίτες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σχετικά με αλλαγές στον νόμο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία για τα Ζώα, το Περιβάλλον, το Κυνήγι «Νέμεσις» σε συνεργασία και σύμπραξη με άλλους Φορείς πρόκειται να υποβάλλει αίτημα συνάντησης με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο για να συζητήσουν και να καταθέσουν τις απαιτούμενες τροποποιήσεις, ώστε ο 4830/21 να επιτελέσει κατ΄ ελάχιστον, κάποιο ρόλο στο τεράστιο, συνεχώς διογκούμενο, και χωρίς προοπτική επίλυσης, αν δε γίνουν δομικές αλλαγές, αριθμό των εκατομμυρίων άστεγων ζώων συντροφιάς.

Ταυτόχρονα θα ζητήσει τροποποιήσεις σε άρθρα του νόμου, που θίγουν βάναυσα σημαντικά δικαιώματα των ζώων.

Στα πλαίσια αυτά έχει ήδη ζητήσει γνώμες και απόψεις από τους εμπλεκόμενους στο νόμο θεσμικούς φορείς πάνω στο θέμα της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας του 4830/21.

Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή επισήμανε ότι νόμος αυτός το ορθόν είναι να σχεδιαστεί από την αρχή για τους λόγους, που πολλές φορές έχει εκθέσει.

Επειδή ωστόσο όπως αναφέρει η «Νέμεσις» η παρούσα Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τη δημιουργία ενός νέου νόμου, αναγκάζεται να ζητήσουν τροποποιήσεις του.

Από το βήμα της Ομοσπονδίας αλλά και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητά και από τους πολίτες που ασχολούνται τόσο με τη προστασία όσο και με τα δικαιώματα των ζώων, ως έμβιων με τη δική τους αυταξία, να υποβάλλουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας τις προτάσεις τους σχετικά με αλλαγές στον παραπάνω νόμο, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «Νέμεσις» [email protected].

Η ανταπόκριση σας θα βοηθήσει, ώστε οι προτάσεις να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερες.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ