Θεσσαλία: Συνεχίζεται ο μεγάλος αγώνας εθελοντών για τη διάσωση ζώων (Φωτο & Βίντεο)

Συνεχίζουν τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα οι εθελοντές για τον εντοπισμό και τη διάσωση ζώων από τις πληγείσες περιοχές.

Τα ζώα διασώζονται από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και αρκετά από χωριά της Καρδίτσας. Ωστόσο, όπως ενημερώνει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, οι εικόνες που περιγράφουν οι διασώστες είναι τραγικές.

Οι εθελοντές βρίσκονται στο δημοτικό καταφύγιο Λάρισας με σκοπό να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα.

Όσα ζώα προσκομίζονται με υποθερμία και αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω πνιγμού ή μεγάλης παραμονής τους στο νερό, νοσηλεύονται από τους κτηνιάτρους του δημοτικού καταφυγίου Λάρισας, το προσωπικό και με τη συνδρομή των εθελοντών.

ζώων
Φωτο Facebook | Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

Η Ειδική Γραμματεία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με φιλοζωικά σωματεία, εθελοντές και δήμους που έχουν πληγεί και όσα ζώα είναι δυνατό μεταφέρονται στο δημοτικό κυνοκομείο Λάρισας.

«Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το μοναδικά κατάλληλο και απόλυτα ασφαλές σημείο για τη συγκέντρωση ζώων από τις πλημμύρες, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, αποτελεί το καταφύγιο του Δήμου Λαρισαίων,» αναφέρει η Ειδική Γραμματεία ενώ ενημερώνει ότι παραμένει στο κέντρο υποδοχής 24 ώρες το 24ωρο για να κάνουν το καλύτερο δυνατό αυτές τις τόσο τραγικές στιγμές για ανθρώπους και ζώα.

Ορισμένα πλημμυροπαθή ζώα της Θεσσαλίας έχουν την τύχη να επανενώνονται με τους κηδεμόνες του, τα οποία παραδίδονται με ηλεκτρονική σήμανση, εφόσον δεν φέρουν ήδη, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα εσωτερικά και εξωτερικά.

ζώων
Τα σκυλάκια που σώθηκαν από τις πλημμύρες, βρίσκονται ξανά με τους κηδεμόνες τους (Φωτο Facebook | Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς)

«Ελπίζουμε και προσπαθούμε κάθε ζώο να βρει τον κηδεμόνα του και κάθε ζώο που βρίσκεται εδώ να φύγει από το κλουβί και να βρεθεί σε ένα ζεστό σπίτι. Είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στο Καταφύγιο του Δήμου Λαρισαίων και όλοι μαζί κάνουμε το καλύτερο δυνατό», επισημαίνει.

Δύσκολες διασώσεις ζώων με βάρκες

Όταν καταφέρνουν οι διασώστες να απεγκλωβίσουν με βάρκα πλημμυροπαθή ζώα που μεταφέρονται και περιθάλπονται στο καταφύγιο του Δήμου Λαρισαίων, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Ζώα που σώθηκαν. Λίγο πριν φθάσουν στο καταφύγιο του δήμου Λάρισας που υποδέχεται όλα τα πλημμυροπαθή ζώα από την Θεσσαλία.

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και τους διασώστες!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ