Θλίψη για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης: Έφυγε από τη ζωή ο Τζώνυ, η μασκότ της πλατείας

Φτωχότερη έγινε η πλατεία της Νέας Σμύρνης μετά την δυσάρεστη είδηση ότι η μασκότ της περιοχής, ο κούκλος Τζώνυ που φρόντιζαν καθημερινά οι κάτοικοι, έφυγε από τη ζωή.

Ο αγαπητός σκύλος μπορεί να ζούσε αδέσποτη ζωή όμως ο κόσμος δεν τον έκανε να αισθάνεται ποτέ μόνος αφού όλοι τον αγαπούσαν και εκείνος ανταπέδιδε με χαρές. Ήταν δε τόσο αγαπητός που φιλόζωοι δημιούργησαν την ειδική ομάδα στο Facebook με τίτλο «Ο Τζώνυ της Πλατείας».

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Παπαδημητρίου σε μία συγκινητική ανάρτηση που έκανε στην ομάδα, ο Τζώνυ είχε ένα αγαπημένο “καταφύγιο”, το κατάστημα οπτικών Gruppo Ottico, όπου οι ιδιοκτήτες τον άφηναν να ξαπλώνει στο μαγαζί τους, αλλά του άνοιγαν και το σπίτι τους κάθε φορά που τον φόβιζαν τα βεγγαλικά και όποια φασαρία συνέβαινε στην πλατεία.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, αποχαιρετά τον Τζώνυ

«Αποχαιρετάμε σήμερα έναν από τους πιο αγαπητούς “δημότες” της πόλης μας. Ο Τζωνυ, ο αδέσποτος σκυλάκος της Πλατείας βρίσκεται ήδη στον σκυλοπαράδεισο. Θα λείψει απ’ όλους όσοι τον αγάπησαν (και ήταν πολλοί) από τους καταστηματάρχες της Πλατείας που τον φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια, από τους συμπολίτες μας που ήταν κοντά του μέχρι την τελευταία στιγμή. Αντίο Τζώνυ. Ήσουν υπέροχος».

Ο Τζώνυ ήταν μεγάλος σε ηλικία και είχε το τελευταίο διάστημα πολλά προβλήματα υγείας. Περιφερόταν στην πλατεία μαζί με τους κολλητούς του, τον Γκούφυ και τον Αρκούδο που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Φωτ.: Facebook | Dimitris Favvas

Κάτοικοι και καταστηματάρχες που τον αγαπούσαν τον περιποιούνταν και φρόντιζαν ακόμα και να τον επισκέπτεται κτηνίατρος στην πλατεία, προκειμένου να αποφεύγονται οι μετακινήσεις του. Του είχαν αγοράσει μάλιστα περιλαίμιο με GPS, προκειμένου να μπορούν να τον εντοπίζουν.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, που η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εθελοντές φρόντισαν να μεταφερθεί σε κτηνιατρική κλινική, ωστόσο ο αγαπημένος αδέσποτος της Νέας Σμύρνης τελικά δεν τα κατάφερε.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ