Tihar: Το πολύχρωμο ετήσιο ινδουιστικό φεστιβάλ που τιμάει τους σκύλους (φωτο & βίντεο)

Το Kukur Tihar είναι ένα ετήσιο ινδουιστικό φεστιβάλ που προέρχεται από το Νεπάλ και πέφτει τη δεύτερη ημέρα της γιορτής Tihar. Την ημέρα αυτή, οι άνθρωποι τιμούν τους σκύλους για να ευχαριστήσουν τον Yama, τον θεό του θανάτου, καθώς θεωρούνται αγγελιοφόροι του πιστεύεται ότι είναι ένας τρόπος για να συμφιλιωθεί κανείς με τον θάνατο.

Τα σκυλιά διακοσμούνται με tilaka και φορούν γιρλάντες λουλουδιών γύρω από το λαιμό τους. Οι προσκυνητές τους προσφέρουν διάφορες τροφές, όπως κρέας, γάλα, αυγά και σκυλοτροφή. Θεωρείται αμαρτία αν κάποιος φέρεται με ασέβεια σε έναν σκύλο αυτή την ημέρα.

φεστιβάλ
Φωτο Facebook | LaBioguia
@tommylab08 Happy tihar ❤️❤️ #tihar #kukurtihar #tommylab @leo don ♬ original sound – Renu Tamang

Το Tihar είναι ένα πενθήμερο ινδουιστικό φεστιβάλ που γιορτάζει διαφορετικά θέματα ευχαριστίας κάθε μέρα και λαμβάνει χώρα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Γιορτάζεται κυρίως στο Νεπάλ και μοιάζει κάπως με το Ντιβάλι, ένα μεγάλο ινδουιστικό πενθήμερο φεστιβάλ που είναι πιο γνωστό στους Βορειοαμερικανούς.

φεστιβάλ
Φωτο Facebook | LaBioguia

Η ημέρα αυτή σηματοδοτείται από μια σειρά υπέροχων τελετουργιών που ανυψώνουν την ιδιότητα των σκύλων σε εκείνη των ουράνιων όντων. Κάθε σκύλος, από τα κακομαθημένα κατοικίδια μέχρι τα πιο ταπεινά αδέσποτα, στολίζεται με γιρλάντες λουλουδιών. Το μέτωπό τους αλείφεται με ένα κόκκινο σημάδι Tika, που συμβολίζει την ιερή τους ιδιότητα και στο τέλος απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους τροφές και λιχουδιές.

φεστιβάλ
Φωτο Facebook | LaBioguia

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί και άλλοι επαγγελματίες σκύλοι εργασίας έχουν ρεπό.

φεστιβάλ
Φωτο Facebook | LaBioguia
@pjbarshashah Happy kukur Tihar #pjbarshashah #nepaligirl #nepalitiktok #kukurtihar #dogtihar #armydog ♬ original sound – Pjbarshashah

Χάρη σε φωτογραφίες και βίντεο από το φεστιβάλ, γίνεται όλο και πιο γνωστό παγκοσμίως. Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων στο Νεπάλ το χρησιμοποιούν επίσης για να συγκεντρώσουν χρήματα για σκύλους που έχουν ανάγκη.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ