Διασημότητες δεσμεύονται να μην καταναλώσουν γαλοπούλα την Ημέρα των Ευχαριστιών

Η φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών θα είναι λίγο διαφορετική για πολλά διάσημα πρόσωπα της σόου μπιζ.

Διασημότητες όπως η Mayim Bialik, η Jane Lynch και η Alicia Silverstone δεσμεύτηκαν να μην καταναλώσουν γαλοπούλα για την Ημέρα των Ευχαριστιών φέτος, καθώς συνεργάστηκαν με την οργάνωση για την προστασία των ζώων Farm Sancutary για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την εκτεταμένη σκληρότητα που αντιμετωπίζουν τα ζώα ως αποτέλεσμα της ετήσιας γιορτής.

Η οργάνωση διοργανώνει το ετήσιο πρόγραμμα Adopt a Turkey Project για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σκληρότητα και να βοηθήσει στην αλλαγή νοοτροπίας γύρω από τις γιορτές, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτιμάται ότι θα θανατωθούν 46 εκατομμύρια γαλοπούλες.

Ο Alan Cumming, η Madelaine Petsch, η Nikki Glaser και ο Corey Feldman είναι μεταξύ άλλων αστέρων που έχουν δώσει την ίδια υπόσχεση να γιορτάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα τραπέζι χωρίς γαλοπούλα.

Το ετήσιο πρόγραμμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού υποστηρίζεται εδώ και καιρό από A-listers, με προηγούμενες υποσχέσεις να έχουν δώσει οι Alec Baldwin, Kristen Bell, Kaley Cuoco, Ellen DeGeneres, Billie Eilish και Demi Lovato.

Η Natasha Lyonne, η Rooney Mara, ο Joaquin Phoenix, η Sarah Silverman και ο Rainn Wilson έχουν επίσης υποσχεθεί τα τελευταία χρόνια να μην καταναλώνουν γαλοπούλα.

Η υπόσχεση για την “απομάκρυνση της γαλοπούλας από το πιάτο των γιορτών” είναι διαθέσιμη για υπογραφή στον ιστότοπο του Farm Sanctuary. Η διάσωση ζητά από όσους υπογράφουν να συμφωνήσουν να “αντιταχθούν στην εκμετάλλευση της γαλοπούλας στο βιομηχανικό μας σύστημα τροφίμων, όπου αντιμετωπίζονται ως προϊόντα και υφίστανται συστηματική κακοποίηση” και να “υποστηρίξουν ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα τροφίμων” για “τα ζώα, τους εργαζόμενους, τις κοινότητες και τον πλανήτη μας”.

Η Alicia Silverstone φιλάει τη γαλοπούλα σε ανάρτηση στο Instagram για την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον γιο της Bear Blu

Φωτο Instagram | Alicia Silverstone

Ο 52χρονος Feldman μοιράστηκε το πάθος του για το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, καθώς αποκάλυψε σε ένα βίντεο στο Instagram ότι ασχολήθηκε για πρώτη φορά και υιοθέτησε μια γαλοπούλα για να της σώσει τη ζωή πριν από 16 χρόνια.

«Πριν από δεκαέξι χρόνια συγκινήθηκα τόσο πολύ από το γεγονός ότι οι γαλοπούλες που βρήκα στη φάρμα ήταν τόσο τρυφερές και γλυκές και είχαν προσωπικότητες όπως ένας σκύλος ή μια γάτα», είπε ο ηθοποιός των Goonies. «Ερχόντουσαν και με άφηναν να τις χαϊδεύω. Ήταν μια πραγματική επικοινωνία με ένα πουλί που δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να συμβεί».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Farm Sanctuary (@farmsanctuary)

Ο Petsch, μοιράστηκε ένα παρόμοιο βίντεο, ενθαρρύνοντας τον κόσμο και τους ακολούθους του να έχουν “πιο συμπονετικές γιορτές” μέσω του προγράμματος Adopt a Turkey.

Η ηθοποιός του Riverdale αποκάλυψε επίσης ότι ο μπαμπάς της υιοθετούσε μια γαλοπούλα για λογαριασμό της γύρω στις γιορτές την τελευταία δεκαετία, οπότε η υπεράσπιση δεν είναι καινούργια ούτε για εκείνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Farm Sanctuary (@farmsanctuary)

Με μια εφάπαξ δωρεά 35 δολαρίων στο πρόγραμμα Adopt a Turkey Project του Farm Sanctuary, ένας υποστηρικτής μπορεί να υιοθετήσει συμβολικά μια από τις γαλοπούλες διάσωσης της οργάνωσης. Τα κεφάλαια του προγράμματος υποστηρίζουν την καθημερινή φροντίδα της γαλοπούλας και βοηθούν το έργο εκπαίδευσης και υπεράσπισης του Farm Sanctuary. Στη συνέχεια λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας με μια φωτογραφία της νέας τους φίλης γαλοπούλας.

Η οργάνωση είναι το πρώτο καταφύγιο ζώων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και οργανισμός υπεράσπισης της χώρας και διαθέτει δύο τοποθεσίες διάσωσης – μία στη Νέα Υόρκη και μία στην Καλιφόρνια – όπου οι φροντιστές φροντίζουν τα ζώα αγροτικών εκμεταλλεύσεων που σώζονται από την κακοποίηση και τη γεωργική βιομηχανία. Οι κάτοικοι των καταφυγίων περιλαμβάνουν αγελάδες, κατσίκες, άλογα, πρόβατα και κοτόπουλα, καθώς και γαλοπούλες.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ