Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προσέλαβε πέντε σκύλους θεραπείας για να μειώνουν το στρες των ταξιδιωτών

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προσφέρει στους στρεσαρισμένους ταξιδιώτες μια ἠρεμη εμπειρία, προσλαμβάνοντας πέντε σκύλους θεραπείας.

Οι πέντε τετράποδου υπάλληλοι περιφέρονται στους διαδρόμους ενός από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο, ελπίζοντας να προσφέρουν μια ταξιδιωτική εμπειρία χωρίς στρες για τους αγχωμένους επιβάτες.

Γνωρίστε τους σκύλους θεραπείας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης που είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν υποστήριξη με αγκαλιές, τρίψιμο της κοιλιάς και γλυκά φιλιά.

Το Associated Press συνάντησε τον Κούκι και την Αλίτα, δύο από τους σκύλους που συμμετέχουν στο νέο πιλοτικό πρόγραμμα του φιλικού προς τα κατοικίδια αεροδρομίου, το οποίο έχει ως στόχο να μειώσει το άγχος και το στρες των ταξιδιωτών.

Όλα τα τετράποδα μέλη του προγράμματος είναι πιστοποιημένοι σκύλοι θεραπείας, επαγγελματικά εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι να παρηγορούν τους ανθρώπους.

Η “Ομάδα Σκύλων Θεραπείας” βρίσκεται σε υπηρεσία από τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά από μήνες προετοιμασίας και εντατικής εκπαίδευσης, μαθαίνοντας την απευαισθητοποίηση σε ερεθίσματα που αποσπούν την προσοχή, όπως οι ήχοι και οι άνθρωποι.

Ο Κούκι, ένα Λαγκότο Ρομανιόλο, μια ιταλική ράτσα ριτρίβερ, είναι ο αρχηγός της ομάδας. Δουλεύει σκληρά για να είναι ευχαριστημένος, αλλά του αρέσουν τα διαλείμματα και μερικές φορές κάνει… κοπάνα.

Σε βίντεο γνωριμίας, ο Κούκι λέει: «Γεια σε όλους! Είμαι ο Kuki, εδώ για να μειώσω το άγχος τους και να ανεβάσω τα επίπεδα ευτυχίας τους συναντώντας τους επισκέπτες μας με τον φόβο της πτήσης. Ως ομάδα, εργαζόμαστε για να κάνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία πιο ευχάριστη για τον καθένα από εσάς. Το αγαπημένο μου κομμάτι; Φυσικά, ο χρόνος που πέρασα μαζί σου και η ευτυχία που ένιωσα μαζί σου.»

Οι σκύλοι, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του αεροδρομίου με επίσημα σήματα και στολές, έχουν καθορισμένο πρόγραμμα και εργάζονται κατά τις ώρες αιχμής των ταξιδιών, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Η Αλίτα, ένα Μπόρντερ Κόλεϊ, είναι η συνάδελφος του Κούκι. Το έντονο βλέμμα της και η αφοσίωσή της στον χειριστή της είναι εντυπωσιακά, όπως και η ικανότητά της να καταπραΰνει και να ηρεμεί τα νεύρα.

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου δήλωσαν ότι έχουν ήδη σχέδια επέκτασης του πιλοτικού προγράμματος μετά τα πρώτα θετικά σχόλια των ταξιδιωτών.

Με πληροφορίες του AP


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ