Για το σοβαρό θέμα των βεγγαλικών έστειλε η ΠΦΠΟ στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο Β’

Επιστολή για το σοβαρό θέμα των βεγγαλικών έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο Β’.

Στην επιστολή, η ΠΦΠΟ επισημαίνει ότι αυτή η πρακτική δημιουργεί τρόμο σε αρκετές ευάλωτες ομάδες και στα ζώα, δεσποζόμενα και μη, τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους όπως συνέβη στον σκύλο της δικηγόρου της κ. Γλυκερίας Λιακατσίδα, ενώ παράλληλα τονίζει τις επιπτώσεις που προκαλούν στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα.

Τέλος, η ΠΦΠΟ παρακαλεί τον Μακαριώτατο, όπως μεριμνήσει ώστε να ελαχιστοποιηθεί η χρήση βεγγαλικών ή έστω να χρησιμοποιούνται αθόρυβα πυροτεχνήματα το βράδυ της Ανάστασης.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ

Μακαριώτατε,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για ένα σοβαρό θέμα, με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε χρόνο αυτές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

«Ο Χριστός δεν ζητάει κρότους και θορύβους που δημιουργούν τρόμο»

Πολλοί συνάνθρωποί μας, για να δείξουν την εορταστική τους διάθεση, χρησιμοποιούν βεγγαλικά και κροτίδες την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και ειδικά κατά την ακολουθία της Αναστάσεως, παρ’ όλο που ο Χριστός δεν ζητάει κρότους και θορύβους που δημιουργούν τρόμο, αλλά επιθυμεί να αναστηθεί μέσα στις καρδιές μας.

Πολλοί συνάνθρωποί μας σταμάτησαν να πηγαίνουν στις ακολουθίες, για να αποφύγουν το “πολεμικό κλίμα” που δημιουργείται σε κάποιες ενορίες εξαιτίας των βεγγαλικών. Κάθε χρόνο έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς ακόμα και θανάσιμους. Γονείς αποφεύγουν να πάρουν τα παιδιά τους στην εκκλησία ή εάν τολμήσουν να τα πάρουν, προσπαθούν να τα προστατέψουν και να τα ηρεμήσουν. Ηλικιωμένοι δεινοπαθούν. Εγκυμονούσες και βρέφη πανικοβάλλονται. Άραγε ποιος σκέφτεται τους ασθενείς συνανθρώπους μας, καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, κλινήρεις, βαριά ασθενείς, ΑΜΕΑ, που εάν το σπίτι τους τυχαίνει να είναι κοντά σε Ναό, στο κρεββάτι του πόνου, η κατάστασή τους επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο;

Ανάμεσα στους ανθρώπους υπάρχουν και άλλα είδη ζωής που τρομοκρατούνται λόγω των βεγγαλικών.

«Δεχόμαστε πάρα πολλά παράπονα αγανάκτησης κάθε χρόνο»

Ζώα συντροφιάς τρομοκρατούνται από τους κρότους. Κάποια, που έχουν προβλήματα υγείας, χάνουν την ζωή τους, όπως ο σκύλος της κυρίας Γλυκερίας Λιακατσίδα, Δικηγόρου Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω, που έχασε το ζώο της εξαιτίας του τρόμου που βίωσε από πυροτεχνήματα το βράδυ της Αναστάσεως.

«Σοβαρές επιπτώσεις στην άγρια πανίδα και τα πουλιά»

Επίσης, υπάρχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην άγρια πανίδα και τα πουλιά, στην ρύπανση του περιβάλλοντος, στην καταστροφή οικοσυστημάτων και στην πρόκληση πυρκαγιών.

Επισυνάπτουμε προγενέστερη υποστηρικτική επιστολή μας προς την κ. Λιακατσίδα, η οποία έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες για την θανάτωση του ζώου της.

Μακαριώτατε, παρακαλούμε θερμά, όπως μεριμνήσετε ώστε να ελαχιστοποιηθεί η χρήση βεγγαλικών ή έστω να χρησιμοποιούνται αθόρυβα πυροτεχνήματα, έτσι ώστε οι πιστοί να μπορούν απρόσκοπτα να προσέρχονται και να παρακολουθούν τις Ιερές Ακολουθίες και η φύση όλη να δοξάζει τον Αναστάντα Ιησού εν ηρεμία και γαλήνη.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ