Βίντεο: Σκύλος καταφυγίου δεν φεύγει χωρίς να αποχαιρετήσει όλα τα μέλη του προσωπικού

Αυτή είναι η ιστορία του Τζαξ, ενός “παλιού” κάτοικου καταφυγίου που ήθελε απεγνωσμένα ένα σπίτι, αλλά τον αγνοούσαν συνεχώς οι επισκέπτες.

Το προσωπικό του Regina Humane Society ήταν συντετριμμένο κάθε φορά που έβλεπε κάποιον να περνάει από το κυνοκομείο και να τον αγνοούν. Όλοι ήξεραν ότι ο Τζαξ ήταν ένας καταπληκτικός σκύλος, οπότε αποφάσισαν να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο όνειρό του.

Όταν ο Τζαξ ήρθε για πρώτη φορά σε αυτούς, το άτομο που τον άφησε δεν μοιράστηκε πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία του σκύλου, αλλά ήταν σαφές ότι είχε καιρό να αγαπηθεί.

Η κτηνιατρική ομάδα του καταφυγίου έκανε στον Τζαξ πλήρη ιατρικό έλεγχο και τον ενέκρινε για υιοθεσία λίγο μετά την άφιξή του. Όμως, λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση της αγγελίας υιοθεσίας του, ο Τζαξ προσβλήθηκε από πνευμονία με αποτέλεσμα να τον αφαιρέσουν από τη λίστα υιοθεσίας.

Μετά από εβδομάδες θεραπείας, κρίθηκε τελικά αρκετά υγιής ώστε να βρει σπίτι. Οι φίλοι του στην φιλοζωική οργάνωση δημοσίευσαν ξανά τη φωτογραφία του και ενθάρρυναν τους επισκέπτες να τον γνωρίσουν, αλλά, και πάλι, κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Ο Τζαξ δεν είχε ιδέα γιατί οι άνθρωποι τον κοιτούσαν συνεχώς, αλλά ο διευθυντής του καταφυγίου είχε ένα προαίσθημα. Ο Τζαξ γαύγιζε κάθε φορά που έβλεπε κάποιον να περπατάει προς το κυνοκομείο του, και το βαθύ γαύγισμά του τους τρόμαζε.

Οι φροντιστές του σκύλου τοποθέτησαν μια πινακίδα στο κυνοκομείο του εξηγώντας γιατί γαύγιζε και πόσο γλυκός σκύλος ήταν στην πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, κανείς δεν έδειχνε ενδιαφέρον για τον Τζαξ, οπότε το προσωπικό αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Τον τοποθέτησαν για λίγο στον μπροστινό χώρο υποδοχής για να τον βγάλουν από το κυνοκομείο του και να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε ο αγαπημένος του προσωπικού, επειδή όλοι γνώριζαν πόσο καλός σκύλος ήταν, αλλά έπρεπε να τον βάλουν σε ένα μέρος όπου θα μπορούσε να το δείξει.

Μέχρι τη στιγμή που τον έφεραν στο χώρο υποδοχής, ο Τζαξ είχε ήδη κερδίσει τον τίτλο του “παλιού” στο καταφύγιο. Κατά μέσο όρο, τα σκυλιά μένουν στο Regina Humane Society για 10-12 ημέρες, αλλά ο Τζαξ ήταν εκεί για μήνες. Κάθε μέρα που περνούσε, το προσωπικό του καταφυγίου τον αγαπούσε ακόμα περισσότερο.

Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τραβήξουν όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή στον Τζαξ, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Στις 3 Μαρτίου 2023, ωστόσο η τύχη του Τζαξ άλλαξε. Ένας άνδρας που είχε εμπειρία με μεγάλα σκυλιά επισκέφθηκε το καταφύγιο και τον ερωτεύτηκε αμέσως. Τελικά, ο Τζαξ βρήκε το τέλειο ταίρι του.

Την τελευταία μέρα του Τζαξ στο καταφύγιο, οι φίλοι του αποφάσισαν να κάνουν κάτι ξεχωριστό γι’ αυτόν.

Ο Τζαξ δεν μπορούσε να φύγει από το καταφύγιο χωρίς να δώσει σε κάθε έναν από τους φίλους του ένα φιλί για να τον αποχαιρετήσει. Ήταν ενθουσιασμένος που επιτέλους θα είχε την οικογένεια των ονείρων του και ήθελε να τους ευχαριστήσει που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το πραγματοποιήσουν.

Όταν έφτασε στο τέλος της ουράς, ο Τζαξ έτρεξε προς τον νέο του μπαμπά και έλιωσε στην αγκαλιά του.

Από τότε που υιοθετήθηκε, ο Τζαξ και ο μπαμπάς του επισκέφθηκαν το καταφύγιο πολλές φορές μόνο και μόνο για να δώσει σε όλους μια μεγάλη αγκαλιά ξανά.

Σήμερα ο Τζαξ απολαμβάνει τις βόλτες του και την παρέα του νέου του μπαμπά.

Πηγή:thedodo.com 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ