Λάρισα: Συγκινεί η ιστορία του σκύλου που ήθελε απεγνωσμένα να σωθεί

Ένας σκύλος, σκελετωμένος και εξαθλιωμένος που κυκλοφορούσε σε χωριό της Λάρισας, κατάφερε να σωθεί από βέβαιο θάνατο χάρη στο ενδιαφέρον μιας κοπέλας στη Λάρισα. 

Το Σάββατο 8 Απριλίου, ο σκύλος θα βρίσκεται υπό την προστασία των εθελοντών του οργανισμού για την προστασία των αδέσποτων ζώων Dogs’ Voice.

«Από αύριο η ζωή του αλλάζει. Από αύριο το γλυκό αυτό αγόρι θα βρίσκεται κοντά μας, θα νοσηλευτεί σε κλινική και θα γίνει ο,τι περνάει από το χέρι της ομάδας μας και των γιατρών για να θεραπευτεί,» γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με το Dogs’ Voice, έγινε μία πρώτη εκτίμηση του γιατρού που το κρατάει τον σκύλο έως αύριο. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, ο σκυλάκος είναι περίπου 4 ετών και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Το θετικό είναι ότι τρώει με όρεξη.

Το Dogs’ Voice μοιράστηκε τα συγκινητικά λόγια της κοπέλας που τον έπιασε: «Είναι υπέροχος! Ήθελε από μόνος του να σωθεί, ήταν λες και ήξερε. Μπήκε μόνος στο αυτοκίνητο, μπήκε κατευθείαν στο κλουβάκι του… μακαρι να τα πάει τέλεια! Το εύχομαι ολόψυχα!»

Οι εθελοντές του Dogs’ Voice εστιάζουν την προσοχή τους όχι σε εκείνους που προσπέρασαν το άτυχο σκυλάκι αλλά στους ανθρώπους που έδειξαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον ώστε να σωθεί: «Δεν θα μιλήσουμε για όσους απλώς το προσπέρασαν και έφυγαν, αλλά για εκείνους που ενδιαφέρθηκαν και τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο!»

«Η αγκαλιά της Dogs’ Voice είναι πλέον πολύ μεγάλη, χάρη στην βοήθεια που δεχόμαστε κάθε φορά από όλους εσάς,» επισημαίνει συμπληρώνοντας πως δεν αρκεί να νοσηλευτεί το ζωάκι καθώς μετά την νοσηλεία του χρειάζεται και τη συμβολή των ανθρώπων που συγκινήθηκαν από την ιστορία του σκύλου.

Το Dogs’ Voice χρειάζεται ένα σπίτι να ανοίξει για τον σκύλο, να τον υποδεχτεί και να βοηθήσει μέχρι να βρεθεί παντοτινή οικογένεια.

Επίσης χρειάζεται τις κοινοποιήσεις του κόσμου για να γίνει γνωστή η ιστορία του, γιατί το αξίζει.

Εάν κάποιος θέλει να συμβάλλει στα έξοδα για τον σκυλάκο, θα βρει το link των δωρεών στα highlights του Dogs’ Voice (“donate”).

«Πάμε να σώσουμε ακόμη ένα ζώο σε ανάγκη. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα», τονίζει.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ