Βιρτζίνια: Φορτηγό έπεσε σε κτίριο καταφύγιου ζώων – Συγκινητική η ανταπόκριση της κοινότητας

Ένα καταφύγιο ζώων της Δυτικής Βιρτζίνια απηύθυνε επείγουσα έκκληση για ανθρώπους να αναλάβουν την αναδοχή των σκύλων του, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο κτίριό του την Τετάρτη 27/3.

Η Kanawha-Charleston Humane Association ανέφερε στο Facebook ότι ένα φορτηγό χτύπησε το κτίριο καθώς οι εργαζόμενοι καθάριζαν. Το πόδι ενός σκύλου τραυματίστηκε ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση δεν έχει σπασμένα κόκαλα.

Μια φωτογραφία στην ανάρτηση έδειχνε το όχημα σφηνωμένο στην πλευρά του κτιρίου. Το φορτηγό “είναι το μόνο πράγμα που συγκρατεί αυτή την πλευρά του κτιρίου – γεγονός που δημιουργεί έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των σκύλων στα κυνοκομεία μας”, ανέφερε το καταφύγιο.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο για να ερευνήσει. Η υπεύθυνη για την κοινοτική δέσμευση της Human Association, Άντζι Γκιλενγουότερ, δήλωσε στην εφημερίδα Charleston Gazette-Mail ότι το φορτηγό οδηγούσε ένας άνδρας που ήρθε στο καταφύγιο για να διεκδικήσει το κατοικίδιό του. Το ρεύμα στις εγκαταστάσεις διακόπηκε στη συνέχεια για προληπτικούς λόγους, είπε η ίδια.

Η Γκιλενγουότερ δήλωσε ότι το καταφύγιο ήταν σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” χωρητικότητας εκείνη τη στιγμή. Είπε ότι περίπου 120 από τα 250 ζώα του καταφυγίου είναι διαθέσιμα για υιοθεσία.

Το καταφύγιο ζήτησε από τους ανθρώπους να αναλάβουν τα σκυλιά μέχρι να βρεθούν μόνιμες κατοικίες για αυτά. Δεχόταν επίσης δωρεές. Η ανάρτηση στο Facebook είχε κοινοποιηθεί σχεδόν 6.000 φορές. Κάποιοι άνθρωποι σχολίασαν στην ανάρτηση ότι κατευθύνονταν στο καταφύγιο για να αναλάβουν έναν σκύλο.

«Στην κυριολεξία πρόκειται για την ασφάλεια των ζώων μας», ανέφερε η ανάρτηση. «Το καταφύγιό μας θα είναι κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι νεωτέρας, αλλά χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ανάδοχες οικογένειες. Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να παρέχουμε ασφάλεια στα ζώα μας».

Ο φιλοζωικός οργανισμός μετά την ανακοίνωση, δέχτηκε κύμα συμπαράστασης από ανθρώπους που έσπευσαν να αναλάβουν ζώα.

Αφού πρώτα ενημέρωσε ότι τα σκυλιά είναι καλά στην υγεία τους, επισήμανε ότι κατασκευή δεν είναι ασφαλής για να φιλοξενεί ζώα.

Ήδη μετέφεραν 146 σκυλιά σε ανάδοχες οικογένειες τις τελευταίες ώρες και έχουν απομείνει 12 στο κτίριο.

«Η κοινότητά μας μάς στήριξε την ώρα της ανάγκης μας. Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε όλους αρκετά», τονίζει ο οργανισμός.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ