Ξάνθη: Στο έλεος τα αδέσποτα που ζουν σε χωματερή – Η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Εκατοντάδες αδέσποτα ζώα βρίσκονται στο έλεος άθλιων συνθηκών, πεινασμένα και άρρωστα σε χωματερή έξω από την Ξάνθη.

Μιλώντας στο MEGA, η Άννα-Μαρία Ζαφειριάδου, πρόεδρος φιλοζωικής οργάνωσης «Αδεσποτούλια Ξάνθης» επισήμανε ότι στη χωματερή που βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο της ζάχαρης, ζουν εξαθλιωμένα περισσότερα από 600 σκυλιά τα οποία “δεν πλησιάζονται”.

«Είναι πίσω από το εργοστάσιο της ζάχαρης. 600 σκυλιά, ζώα άγρια που δεν πλησιάζονται» ενώ καταγγέλλει ότι εμπλέκονται δύο δήμοι και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. «Έχω αναφερθεί παντού, σε περιφέρεια, δήμους, υπουργείο, βουλευτές, δεν είχαμε άλλο τρόπο».

Φωτο Facebook | Adespotoulia Xanthis

Σύμφωνα με την κ. Ζαφειριάδου, τα σκυλιά πλέον “κανιβαλίζονται, τρώει το ένα το άλλο, είναι μια κατάσταση την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν”.

Με ανάρτηση που έκανε στο Facebook την Κυριακή 21/1/24, μέσα από την σελίδα «Αδεσποτούλια Ξάνθης», η Άννα-Μαρία Ζαφειριάδου εξηγεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει στείλει επιστολές και έχει κάνει συσκέψεις με το Δήμο Ξάνθης και άλλες αρχές προσπαθώντας να βγει κάποιο αποτέλεσμα χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Φωτο Facebook | Adespotoulia Xanthis

«Η πόλη με τα χίλια χρώματα λένε και τα 5.000 αδέσποτα ζώα που δεν τα βλέπουν ή αρνούνται να τα δουν. Είτε στην ανακύκλωση, είτε μέσα στη πόλη», εξηγεί η κ. Ζαφειριάδου και συνεχίζει αγανακτισμένη λέγοντας ότι τα χέρια της είναι πια κουρασμένα ταΐζοντας εκατοντάδες ζώα.

«Τα μάτια μου είναι πια θολά από τα δάκρυα που χύνω κάθε φορά που βλέπω ένα σκυλί να υποφέρει. Η ψυχή μου είναι πια σπασμένη από την απελπισία που νοιώθω. Δεν αντέχω να βλέπω αυτά τα ζώα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Δεν αντέχω να τα βλέπω να τρώνε το ένα το άλλο από την πείνα. Δεν αντέχω να τα βλέπω να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν. Δεν αντέχω να υπάρχουν τόσες υπηρεσίες και κανένας υπεύθυνος. Δεν αντέχω να μαλώνω για τα αυτονόητα», γράφει.

Φωτο Facebook | Adespotoulia Xanthis

Ο φιλοζωικός σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνει έκκληση σε όλες τις αρχές αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό να πράξουν τα δέοντα και να βοηθήσουν ώστε να σωθούν από την ασιτία και τις ασθένειες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αναρωτιέμαι βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εταιρείες σκουπιδιών, εσείς πώς κοιμάστε τα βράδια; Δεν νιώθετε τύψεις; Δεν βλέπετε τα μάτια αυτών των ζώων που σας ικετεύουν για βοήθεια;

Κύριε Μητσοτάκη, αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας;

Έχω απευθυνθεί σε όλους, δεν έχω αφήσει κανέναν: Υπουργεία, υπεύθυνους, τοπικούς άρχοντες. Κανένας υπεύθυνος. Καμία συγκίνηση στο βλέμμα τους. Νεκροί όλοι από συναισθήματα όποτε και άπραγοι.

Η απραγία, η μάστιγα του αιώνα. Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη.

Τώρα, 500 σκυλιά είναι εγκλωβισμένα στην χωματερή της Ξάνθης, η οποία έκλεισε. Αυτά τα ζώα είναι καταδικασμένα να πεθάνουν από πείνα, δίψα και ασθένειες.

Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, αυτά τα ζώα θα πολλαπλασιαστούν και θα κατακλύσουν την πόλη. Αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά θα κυκλοφορούν στους δρόμους, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών.

Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν θύματα. Θα θρηνήσουμε παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμη και νέους ανθρώπους που θα πέσουν θύματα της αδιαφορίας και της απραξίας των υπεύθυνων.

Κύριε Μητσοτάκη, τι πρέπει να γίνει;
Είναι ώρα να δράσετε. Είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Σας καλώ όλους να δράσετε, να μιλήσετε, να κοινοποιήσετε, να βοηθήσετε. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Φωτο Facebook | Adespotoulia Xanthis


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ