Ξάνθη: Μαρτυρίες για βαν που εγκαταλείπουν αδέσποτα σκυλιά

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, φέρνει στο φως ένα παράξενο περιστατικό εγκατάλειψης αδέσποτων σκύλων.  

Σύμφωνα με την ανάρτησή του, έχει πληροφορίες από πολίτες οι οποίοι έχουν γίνει μάρτυρες πολλαπλών εγκαταλείψεων ζώων από δήμο σε δήμο και συγκεκριμένα από τον δήμο Κομοτηνής στον δήμο Αβδήρων.  

Ο ζωοφολικός σύλλογος διερεύνησε τις μαρτυρίες και μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο του κυνοκομείου Κομοτηνής, κ. Θεόφιλο Πανώτα, αποκλείστηκε αυτή η εκδοχή καθώς από τις περιγραφές το βαν μπορεί να μοιάζει, ωστόσο κάποια χαρακτηριστικά διαφέρουν από αυτό της Κομοτηνής. 

«Το συζητήσαμε για πολλή ώρα το θέμα, τον παραπέμψαμε να μιλήσει και με την μάρτυρα που είδε το βανάκι δήμου, (πορτοκάλι πινακίδες που δεν ανήκει σε κανέναν δήμο από τον νομό Ξάνθης) στις 8.30 το βράδυ να σταματάει και να κατεβάζει σκυλιά και
δεν είναι το βανάκι δήμου Κομοτηνής», αναφέρει ο σύλλογος Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης. 

«Τα παιδιά του κυνοκομείου ασχολήθηκαν για οποιαδήποτε πιθανότητα θα μπορούσε να υπάρξει, το τσέκαρε και η μάρτυρας που είδε με τα μάτια της το βανάκι, που μοιάζει μεν αλλά έχει κάποια χαρακτηριστικά που διαφέρουν από αυτό της Κομοτηνής και το απέκλεισε και αυτή», τονίζει. 

Είναι ωστόσο ένα γεγονός που συμβαίνει με τουλάχιστον δέκα άτομα να έχουν γίνει μάρτυρες ενός λευκού βαν με πορτοκάλι πινακίδες που κατεβάζει σκυλιά στα χωριά και ο ζωοφιλικός σύλλογος ζητάει μαζί με την οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία να βγάζουν και φωτογραφίες. 

«Δεν έχει νόημα, καλύτερα κρατήστε το για τον εαυτό σας αν νομίζετε ότι θα μπλέξετε. Το να δώσεις μια πληροφορία με την φωτογραφία μαζί, δεν σημαίνει ότι μπλέκεις αλλά ότι βοηθάς να σταματήσει κάτι», υπογραμμίζει ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από αυτό το περιστατικό και την ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι εγκαταλείψεις αδέσποτων σκύλων από δήμο σε δήμο «συμβαίνει παντού» και πως το δράμα τους «δεν έχει τέλος»!


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ