Εγκαινιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου για τα αδέσποτα και το μητρώο εθελοντών

Ξεκίνησε η λειτουργία της αποκλειστικής ιστοσελίδας του Δήμου Βόλου για τα αδέσποτα του δήμου, adoptme.gr, όπου θα αναρτώνται τακτικά πληροφορίες από το δημοτικό καταφύγιο καθώς και δράσεις που θα οργανώνονται.

Αυτή η ιστοσελίδα αλλά και και η σελίδα στο Facebook, Αδέσποτα Δήμου Βόλου, δημιουργήθηκαν για όποιον είναι έτοιμος να μεγαλώσει την οικογένεια του υιοθετώντας ένα τετράποδο μέλος, έναν ανιδιοτελή και πιστό σύντροφο.

Ο σκοπός του νέου αυτού ιστότοπου είναι να ξεκινήσει μία νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης, για την καταπολέμηση της εγκατάλειψης σκύλων, τη διαχείριση των ήδη αδέσποτων σκύλων καθώς και την αύξηση των υιοθεσιών, σε μια προσπάθεια για τον έλεγχο του πληθυσμού αδέσποτων σκύλων στην περιοχή.

Ο εθελοντισμός στην πόλη έχει βοηθήσει εκατοντάδες ζώα να μπουν στο πρόγραμμα κτηνιατρικής περίθαλψης του Δήμου, να σιτίζονται τακτικά ενώ χάρη στη συμβολή εθελοντικών ομάδων δεκάδες αδέσποτα ζώα έχουν βρει το παντοτινό τους σπίτι. Είναι γνωστό πώς όπου υπάρχει συνεργασία, υπάρχουν και αποτελέσματα.

Μητρώο Εθελοντών

Με την καινούργια ιστοσελίδα εγκαινιάστηκε και το Μητρώο Εθελοντών.

Είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια στο Δήμο Βόλου να καταγραφούν όλοι οι εθελοντές σε κάθε γειτονιά που αδιάκοπα φροντίζουν αδέσποτα ζώα και να προσελκύσουν και νέους.

Στο adoptme.gr θα βρείτε το Μητρώο Εθελοντών, μία φόρμα που σας περιμένει να την συμπληρώσετε συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος, των αδέσποτων ζώων.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε

Στο Δήμο Βόλου οφείλουν όλοι να κατανοούν το αληθινό νόημα της φιλοζωίας.

Δεν αγοράζω, υιοθετώ ένα αδέσποτο

Είμαι υπεύθυνος ιδιοκτήτης στειρώνοτας το ζώο μου.

Δεν το εγκαταλείπω στο δρόμο, το τσιπάρω

 

Όλοι μαζί φροντίζουμε και νοιαζόμαστε για τα αδέσποτα ανυπεράσπιστα ζώα, τα προστατεύουμε και δείχνουμε εμπράκτως τον πολιτισμό αλλά και την ανθρωπιά μας.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ