Ξεκινούν δράσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της παρεμπίπτουσας αλιείας και της θαλάσσιας ρύπανσης στις χελώνες Καρέττα στο νησί της Ζακύνθου

Με μεγάλο ενθουσιασμό ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών MEDASSET, ανακοινώνει την έναρξη των νέων δράσεων στο νησί της Ζακύνθου, έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της χελώνας Καρέττα στη Μεσόγειο.

Στόχος είναι η μείωση των επιπτώσεων της πλαστικής ρύπανσης και της παρεμπίπτουσας αλιείας (τυχαία σύλληψη σε αλιευτικά εργαλεία) στις θαλάσσιες χελώνες.

Οι δράσεις

  • Διοργάνωση εργαστηρίων για την εκπαίδευση των αλιέων σε τεχνικές ασφαλούς απελευθέρωσης θαλάσσιων χελωνών και στην ισχύουσα νομοθεσία αναφορικά με το προστατευόμενο είδος Caretta caretta.
  • Εντοπισμός των υποθαλάσσιων περιοχών που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες με πλαστική ρύπανση και διενέργεια καθαρισμών βυθού για την απομάκρυνσή της και την εξυγίανση του βυθού. Τα πλαστικά απορρίμματα που θα συλλεχθούν θα αναβαθμιστούν σε νέα, χρηστικά προϊόντα, μέσω αναβαθμιστικής ανακύκλωσης (upcycling).
  • Στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας και ενδιαφερόμενων ομάδων.

Οι δράσεις (Νοέμβριος 2023 – Δεκέμβριος 2025) υλοποιούνται στο πλαίσιο της “Συμμαχίας για την Άγρια Ζωή”, που χρηματοδοτείται από το WWF Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα του MEDASSET


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ