Zero Stray Academy: Πάνω από 10 δήμοι έλαβαν μέρος στο εξειδικευμένο πρόγραμμα περισυλλογής αδέσποτων ζώων, διάσωσης και πρώτων βοηθειών

Η Zero Stray Academy είναι η πρώτη ακαδημία στην Ελλάδα που παρέχει γνώσεις στους Δήμους με σκοπό να επιτύχουν αρχικά τη μείωση του αριθμού και στο σύντομο μέλλον την εξάλειψη των αδέσποτων σκύλων και γατών εκτός δομών φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησε ένα εξειδικευμένο τετραήμερο πρόγραμμα αποκλειστικά για «περισυλλογή αδέσποτων ζώων (σκύλος και γάτα), διάσωση και πρώτες βοήθειες» με καθηγητές τους Αλέξη Μαντζώρο, έμπειρο διασώστη της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, Δημήτρη Γραμματικάκη, αμιγώς θετικό εκπαιδευτή και Νεφέλη Σίνου, κτηνίατρο με εμπειρία σε διαχείριση κρίσης. 

Zero Stray Academy

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως και όλα όσα παρέχει η ακαδημία στους δήμους, πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, εντελώς δωρεάν, για τους δήμους, τις φιλοζωικές ή τους εθελοντές ή έστω στερώντας και ένα ευρώ από τις στειρώσεις και την περίθαλψη των αδέσποτων.

Την πρώτη μέρα του δια ζώσης προγράμματος, η ακαδημία είδε περισσότερους από 10 δήμους να λαμβάνουν μέρος και περισσότερους από 30 συμμετέχοντες που ήταν είτε περισυλλογείς των δήμων είτε εθελοντές και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που συνεργάζονται με τους δήμους τους.

Η κτηνίατρος Νεφέλη Σίνου έδειξε πώς γίνονται με ασφάλεια ενδομυϊκές ή υποδόριες ενέσεις (Zero Stray Academy)

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου η κτηνίατρος της ακαδημίας Νεφέλη Σίνου έδειξε στους συμμετέχοντες της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων πώς περισυλλέγεται σωστά ένα τραυματισμένο ζώο και τι μεθόδους χρησιμοποιούνται, πώς να ξεχωρίσουν κι αντιμετωπίσουν την φόλα από την επιληψία μέχρι να το μεταφέρουν στον γιατρό.

Επιπλέον, έμαθαν αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναισθητικές πάστες κατά την περισυλλογή, πώς γίνονται με ασφάλεια ενδομυϊκές ή υποδόριες ενέσεις με εντολή του συνεργαζόμενου κτηνιάτρου, πώς δίνονται οι πρώτες βοήθειες σε ζώα σε ανάγκη σε συνεργασία με τον γιατρό ενώ έλυσε κάθε απορία.

Zero Stray Academy

Αμέσως μετά ακολούθησε ο εκπαιδευτής Δημήτρης Γραμματικάκης ο οποίος πραγματοποίησε επίδειξη του εξοπλισμού για την παγίδευση σκύλου δίνοντας συμβουλές για το πώς χρησιμοποιείται, προωθώντας καλές πρακτικές.

Επίσης, αναφέρθηκε στη χρήση φίμωσης, εγκατάσταση περιλαίμιου και λουριού, ασφάλιση κλουβιού μεταφοράς και το σωστό τρόπο μετάγγισης.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ