Ζωολογικός κήπος ξεγελά τους επισκέπτες βάφοντας σκύλους για να μοιάζουν με αρκούδες πάντα

Ένας ζωολογικός κήπος στην Κίνα κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τους επισκέπτες με ένα ζευγάρι σκύλων παραποιημένα με μαύρη και λευκή βαφή για να μοιάζουν με αρκούδες πάντα.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα δύο “σκυλιά πάντα” σε ένα έκθεμα στο ζωολογικό κήπο Taizhou στην ανατολική επαρχία Jiangsu που άνοιξε την 1η Μαΐου. Αν και τα ζώα έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με πάντα, τα οποία ενδημούν στην Κίνα και αποτελούν διεθνές σύμβολο της χώρας, οι ουρές τους που κουνιούνται τα προδίδουν.

Αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι πρόκειται για Τσόου Τσόου – μια χνουδωτή ράτσα σκύλων που κατάγεται από τη βόρεια Κίνα – βαμμένα σε μαύρο και άσπρο χρώμα για να μοιάζουν με γιγάντια πάντα, προσθέτοντας ότι τα είχαν διαφημίσει σαφώς ως “σκύλους πάντα” και δεν προέβησαν σε ψευδείς ισχυρισμούς.

Ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος δεν έχει πραγματικά πάντα, επικρίθηκε ωστόσο από κρατικά μέσα ενημέρωσης και άλλους για παραπλάνηση των επισκεπτών και κακομεταχείριση των σκύλων.

«Δεν είναι καθόλου αστείο να βάφουν σκυλιά Τσόου Τσόου για να προσελκύσουν τουρίστες», έγραψε ένας σχολιαστής στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Το εύθραυστο δέρμα τους και το εκ φύσεως πυκνό τρίχωμά τους τα καθιστούν ευάλωτα σε δερματικές ασθένειες».

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκαν το έκθεμα, λέγοντας ότι τα σκυλιά δεν είχαν τεθεί σε κίνδυνο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ