Ενημερωτική και εκπαιδευτική εκδήλωση για την προστασία της άγριας ζωής στις Κυκλάδες

Το Cyclades Preservation Fund (cpf), η Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MOm, το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλωψης Κητωδών ΑΡΙΩΝ, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου και η ΑΛΚΥΟΝΗ – Σύλλογος Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων, σας προσκαλούν στην πρώτη ανοιχτή ενημερωτική και εκπαιδευτική εκδήλωση του νέου δικτύου Cyclades Care for Wildlife, με θέμα «Προστασία της Άγριας Ζωής στις Κυκλάδες: Εθελοντισμός, Συλλογή Δεδομένων, Πρώτες Βοήθειες».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Ερμής (Ερμούπολη Σύρου) το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 4μμ-9μμ. και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές παρουσιάσεις για τα είδη ενδιαφέροντος – φώκιες, χελώνες, κητώδη καθώς και υδρόβια, αρπακτικά μεταναστευτικά ή ενδημικά πουλιά – με εστίαση στην αναγνώριση και άμεση παρέμβαση σε περιστατικά ανεύρεσης και διάσωσης άρρωστων, εξασθενημένων ή και τραυματισμένων ζώων.

Στο πλαίσιο τη πρώτης αυτής παρουσίασης του δικτύου Cyclades Care for Wildlife θα γίνει ανοιχτό κάλεσμα προς ενδιαφερόμενους/ες για την συμμετοχή τους σε εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις με τελικό στόχο τη δημιουργία ενός μητρώου πιστοποιημένων εθελοντών με βάση τα νησιά που θα είναι σε θέση τόσο να συλλέξουν με αξιοπιστία δεδομένα για την παρουσία σημαντικών ως προς τη βιοποικιλότητα ειδών στις Κυκλάδες όσο και να ανταποκριθούν με αμεσότητα και επάρκεια σε περιστατικά που χρήζουν της παροχής πρώτων βοηθειών.

Το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου και ώρα 7μμ-9μμ στο ξενοδοχείο Ερμής θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα» όπου είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να το απολαύσετε.

Και οι δύο εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής: [email protected]

Το δίκτυο Cyclades Care for Wildlife υποστηρίζεται από την Ekka Yachts.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ