Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 50 εκδηλώσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ ανά την Ελλάδα, οι οποίες ξεπέρασαν τις πενήντα στον αριθμό.

Οι εκδηλώσεις, από τον Έβρο ως τις Πρέσπες, τα Ιόνια νησιά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Αιγαίο, περιλάμβαναν ξεναγήσεις στις προστατευόμενες περιοχές, εκδηλώσεις με σχολεία, εθελοντικούς καθαρισμούς, ημερίδες φεστιβάλ με παιχνίδια για παιδιά.

Μεταξύ των άλλων:

Στην Αμφιλοχία, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παρέα με τους μαθητές του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας με περιβαλλοντικά παιχνίδια, παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και καθαρισμό ακτής.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου γιόρτασε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τέσσερις διαφορετικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν ξεναγήσεις στη φύση, επισκέψεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους, εθελοντικούς καθαρισμούς στον υγροτόπο Μουστού και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 μαθητές.

Φωτ.: Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ

Το Παράρτημα Χαλάστρας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε το 7ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, με πολύ παιχνίδι, με πολλούς μικρούς φίλους να τρέχουν και να παίζουν χαρούμενα! Επίσης, στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης πραγματοποιήθηκε πολυαισθητηριακό πρόγραμμα τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Στα Άγναντα Άρτας, το Κέντρο Ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου (Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου) διοργάνωσε δράση με rafting στον ποταμό Άραχθο.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικού Αιγαίου του διοργάνωσε περίπατο στις προστατευόμενες περιοχές της Σύρου, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δελφινιού, σε συνεργασία με την ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ.

Φωτ.: Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις με περιβαλλοντικά παιχνίδια τα νηπιαγωγεία της περιοχής και με προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για ωφελούμενους προγραμμάτων ψυχικής υγείας, καθώς και για εκπαιδευόμενους του Τμήματος «Τεχνικός Δασικής Προστασίας» του ΣΑΕΚ Άμφισσας.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Τριχωνίδα και Λυσιμαχία – Οι δίδυμες λίμνες», κατά την οποία διανεμήθηκε και το ομώνυμο λεύκωμα που έχει παραχθεί.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ