Η ΠΦΠΟ παρευρέθηκε στην παρουσίαση για την προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ενημερωτική ομιλία με θέμα «Η προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους» από τον Μαρτίνο Γκαίτλιχ, Υπεύθυνο Θεμάτων Περιβαλλοντικής Πολιτικής και τον Νίκο Τσιόπελα, κύριο εκπρόσωπο.

Αναφέρθηκε η σπουδαιότητα του Αιγαιοπελαγίτικου νησιωτικού χώρου ως χώρου αναπαραγωγής του μαυροπετρίτη και λοιπών ειδών της ορνιθοπανίδας.

Οι υγρότοποι, οι οποίοι είναι απαραίτητα ενδιαιτήματα για την επιβίωση ζώων και φυτών, χάνονται 3 φορές πιο γρήγορα από τα δάση και έχει ήδη χαθεί το 35% των υγροτόπων παγκοσμίως. Κύριοι παράγοντες καταστροφής τους είναι η υποβάθμιση και καταστροφή των ενδιαιτημάτων, η αποξήρανση και επέκταση της δόμησης, η ρύπανση, η κλιματική κρίση και η λαθροθηρία.

Στην παρουσίαση που έγινε στην «Αποθήκη» στην Μύρινα Λήμνου, την ΠΦΠΟ εκπροσώπησε η πρόεδρος Άννα Τοσούνογλου. Επίσης, παρευρέθηκε και το μέλος της Δράσης για την Άγρια Ζωή Άρης Χρηστίδης.

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ