20 ράτσες γατών ιδανικές για ηλικιωμένους

Μία νέα μελέτη που είχε δημοσιεύσει το pet-in.gr για τα οφέλη που έχουν τα ζώα συντροφιάς σε ενήλικες άνω των 65 ετών, έδειξε πως είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης απ’ ό,τι οι μη ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Πέρα όμως από την μνήμη, οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η “ορμόνη της αγάπης“, μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις παρατηρούμενες θετικές επιδράσεις της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων σε ηλικιωμένους ενήλικες. Αυτό σημαίνει απλά ότι τα κατοικίδια έχουν την δυνατότητα να παρέχουν την κοινωνική υποστήριξη που χρειάζονται οι ηλικιωμένοι μέσω της συντροφιάς τους.

Ποια είναι όμως οι κατάλληλες ράτσες για την τρίτη ηλικία; Το pet-in.gr σας παρουσιάζει τις 20 ράτσες γατών που είναι ιδανικές για ηλικιωμένους πολίτες που επιζητούν την επαφή και την συντροφικότητα.


Σαρτρέ

Φωτο: Unsplash

Οι γάτες Σαρτρέ είναι πανέμορφες και ιδιαίτερα ιδανικές για ηλικιωμένους ανθρώπους. Αυτή η ράτσα είναι ζωηρή αλλά και συγκρατημένη. Όση περισσότερη ηρεμία κυριαρχεί στο σπίτι, τόσο πιο ήρεμα συμπεριφέρεται. 

Μανξ

Φωτο: Pixabay

Δεν είναι όλες οι γάτες τα πιο στοργικά πλάσματα, η ράτσα Μανξ ωστόσο είναι το εντελώς αντίθετο. Πρόκειται για τρυφερά ζώα και συνήθως δημιουργούν στενές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες τους.

Τονκινέζα

Φωτο: Unsplash

Αν διαπιστώνετε ότι το σπίτι σας γίνεται όλο και πιο ήσυχο καθώς μεγαλώνετε, τότε αυτή η ράτσα γάτας θα μπορούσε να είναι η τονωτική ένεση που χρειάζεστε. Τα αιλουροειδή Τονκινέζα δεν αποφεύγουν τον άνθρωπό τους και μπορούν να κρατήσουν συντροφιά για μεγάλα διαστήματα της ημέρας.

Σέλκιρκ Ρεξ

Φωτο: Unsplash

Οι γάτες Σέλκιρκ Ρεξ είναι πανέμορφα και χνουδωτά πλάσματα. Η ράτσα είναι πολύ ισορροπημένη και γρήγορα δένεται με τον άνθρωπο. Ό,τι καλύτερο για τους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη την συντροφικότητα.

Βρετανική Κοντότριχη 

Φωτο: Unsplash

Η Βρετανική Κοντότριχη είναι ιδανική ράτσα γάτας για ηλικιωμένους γιατί έχουν χαλαρή προσωπικότητα. Δεν είναι υπερβολικά δραστήριες και θα χαλαρώσουν ευχαρίστως δίπλα στον ιδιοκτήτη τους. 

Αμερικανική Κερλ 

Η Αμερικανική Κερλ είναι από τις πιο ιδιαίτερες γάτες που υπάρχουν σήμερα. Απολαμβάνουν να περνούν πολύ χρόνο με τους ιδιοκτήτες τους και είναι αρκετά χαλαρές στο σπίτι, ενώ τα πηγαίνουν καλά και με τα σκυλιά.

Ιμαλαΐων 

Φωτο: Pixabay

Η γάτα Ιμαλαΐων είναι μια ήρεμη δύναμη και ιδανική για όσους δεν θέλουν να ταλαιπωρούνται, η ράτσα αυτή είναι η τέλεια εναλλακτική λύση. Είναι απίστευτα συγκροτημένα ζώα που ευδοκιμούν σε χαλαρούς χώρους και δείχνουν την καλοσύνης στους κηδεμόνες τους.

Περσίας 

Φωτο: Pixabay

Η γάτα Περσίας είναι από τα πιο χαλαρά αιλουροειδή που υπάρχουν, βοηθούμενα σε μεγάλο βαθμό από το ήρεμο περιβάλλον. Αυτό θα καλύψει πολλά κενά για πολλούς ηλικιωμένους εκεί έξω.

Τουρκική Αγκύρας 

Φωτο: Pixabay

Η συγκεκριμένη ράτσα γάτας είναι η τέλεια σύντροφος. Η Τουρκική Αγκύρας δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της παντού, αποπνέοντας μια ευπρόσδεκτη ευγένεια.

Πίτερμπολντ 

Φωτο: Pexels

Οι γάτες Πίτερμπολντ έχουν πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Εκτός από τη μοναδική τους εμφάνιση, όμως, τα ζώα αυτά διαθέτουν χαρακτηριστικά που είναι ιδανικά για ηλικιωμένους πολίτες καθώς είναι κοινωνικες και στοργικές.

Εξωτική Κοντότριχη 

Φωτο: Pixabay

Η Εξωτική Κοντότριχη είναι η ιδανική γάτα εσωτερικού χώρου καθώς δεν έχει πρόβλημα να βολευτεί σε χώρους διαβίωσης – ανεξαρτήτως μεγέθους. Είναι επίσης πολύ τρυφερή με τους κηδεμόνες της, κάτι που αποτελεί έξτρα μπόνους!

Αυστριαλιανή Μιστ 

Φωτο: Pixabay

Η συμπεριφορά της Αυστραλιανής Μισστής απέναντι στους ανθρώπους είναι μοναδική. Φτιάχνει τη διάθεση με τη συντροφικότητα και την επικοινωνία της και δένεται αρκετά με τους ιδιοκτήτες της. 

Αμερικανική Σκληρότριχη 

Φωτο: Pixabay

Η Αμερικανική Σκληρότριχη αρέσκεται ιδιαίτερα να μοιράζεται τον ίδιο χώρο με τον ιδιοκτήτη της. Αν είστε ηλικιωμένος που ψάχνει για ένα χαδιάρικο κατοικίδιο, αυτή η ράτσα είναι ιδανική.

Ράγκντολ 

Φωτο: Pixabay

Τα αιλουροειδή Ράγκντολ είναι αρκετά χαλαρά ζώα. Χαίρονται να τεμπελιάζουν και να δείχνουν στους ιδιοκτήτες τους στοργή. Παρόλο που βιώνουν περιστασιακά “εκρήξεις ενέργειας”, ένα ηλικιωμένο άτομο δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να τα χειριστεί.

Ρωσική Μπλε 

Φωτο: Freepik

Οι Ρωσικές Μπλε γάτες είναι εντυπωσιακά ζώα. Αυτά τα αιλουροειδή χαίρονται πολύ την παρέα με τους ανθρώπους και δεν φοβούνται να δείξουν την αγάπη τους προς άλλες γάτες.

Σνόουσου ή Χιονισμένα Ποδαράκια 

Φωτο: Pexels

Η ήρεμη διάθεση αυτή της γάτας την καθιστά ιδανική ράτσα για ηλικιωμένους. Είναι αρκετά χαλαρά αιλουροειδή που ταιριάζουν σε ήρεμο περιβάλλον, ενώ δεν φοβούνται να δεθούν με τους ιδιοκτήτες τους.

Σιβηρίας 

Φωτο: Pixabay

Υπάρχουν ορισμένες ράτσες που μπορούν να είναι αρκετά συναισθηματικές. Οι γάτες Σιβηρίας είναι αγαπησιάρικες, ζωηρές και συχνά ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους σε όλο το σπίτι.

Βιρμανίας 

Φωτο: Pixabay

Η γάτα  Βιρμανίας είναι στοργικές, ευγενικές και έξυπνες. Επίσης απολαμβάνουν τη συντροφιά των ανθρώπων τους.

Καφέ Αβάνας 

Φωτο: Pexels

Από τις κοινωνικές τους ικανότητες μέχρι τη στοργική τους διάθεση, οι καφέ γάτες της Αβάνας μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση όλων. Τα εν λόγω αιλουροειδή είναι αρκετά ομιλητικά και δεν θα πουν όχι στην αγκαλιά.

Αμερικανική Μπομπτέιλ 

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε καθώς μεγαλώνετε είναι να πάρετε στο σπίτι ένα απρόβλεπτο κατοικίδιο. Η Αμερικανική Μπομπτέιλ είναι μια αξιόπιστη και ασφαλής επιλογή. Μπορεί να είναι εσωστρεφείς αλλά με τον κατάλληλο άνθρωπο δημιουργούν βαθιά σχέση μαζί του. 


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ