Κρατήστε τα μάτια του κατοικιδίου σας καθαρά με 5 απλά βήματα

Κρατώντας τα μάτια του κατοικιδίου σας καθαρά θα διασφαλίσετε ότι δεν θα συσσωρευτούν βακτήρια, διατηρώντας τον έτσι υγιή.

Ο μικρός σας φίλος δεν θα λατρέψει τη διαδικασία, αλλά ακόμα κι εκείνος θα πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο όταν τα μάτια του θα είναι καθαρά και υγιή! 

Ο κτηνίατρος Αθανάσιος Καραγιώργης του κτηνιατρικού κέντρου «VET for PET» δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για το τρόπο που μπορείτε να ενεργήσετε ώστε να πετύχετε τον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον καθαρισμό των ματιών τους.


Αξιοποιείστε τις στιγμές χαλάρωσής του

Αν και δεν υπάρχει ιδανική στιγμή για να καθαρίσετε τα μάτια του κατοικιδίου σας παρά τη θέλησή του, ορισμένες στιγμές είναι σίγουρα καλύτερες από άλλες. 

Το να προσπαθείτε να καθαρίσετε τα μάτια του ενώ βρίσκεται στη μέση ενός κυνηγητού, σίγουρα δεν θα έχει επιτυχία…

Ζητήστε τη βοήθεια κι άλλων ατόμων

Αν δεν μπορείτε να το κρατήσετε ακίνητο και να καθαρίσετε τα ματάκια του, τότε θα πρέπει να βρείτε έναν “partner in crime”.

Φροντίστε όλα να είναι πεντακάθαρα

Πλένετε καλά τα χέρια σας προτού πλησιάσετε τα μάτια του, χρησιμοποιήστε καθαρές πετσέτες, βαμβάκι, γάζες. Χρησιμοποιήστε διαφορετικό προϊόν για κάθε μάτι για να μην μεταδώσετε μικρόβια από το ένα μάτι στο άλλο.

Εργαστείτε από μέσα προς τα έξω

Ξεκινήστε τον καθαρισμό στην εσωτερική γωνία του ματιού του και συνεχίστε προς τα έξω για να αφαιρέσετε πιο αποτελεσματικά τη βρωμιά, τα υπολείμματα και τις εκκρίσεις.

Χρησιμοποιήστε ενδεδειγμένα προϊόντα

Ο κτηνίατρος θα σας συμβουλεύσει καλύτερα για τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες του κατοικιδίου σας.

Κάνετε απαλές κινήσεις

Τα μάτια είναι μια ευαίσθητη περιοχή και οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι προσεκτικές.

Αν παρατηρήσετε κάτι μη φυσιολογικό (ή αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για τις ικανότητές σας στον καθαρισμό των ματιών), απλώς επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας, ο οποίος μπορεί να διαγνώσει κάποιο πρόβλημα, να σας δείξει πώς να φροντίζετε τα μάτια του και να απαλύνει τυχόν φόβους που μπορεί να έχετε.


Οι πολύτιμες συμβουλές είναι της «VET for PET» – Κτηνιατρικό Κέντρο Αθανασίου Καραγιώργη στην Κομοτηνή

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ