Αιγάλεω: Αστυνομικοί απεγκλώβισαν γάτα και τα νεογέννητα μωρά της από υπόνομο

Σε μία σπουδαία πράξη προέβησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αιγάλεω και Χαϊδαρίου όταν έσπευσαν να βοηθήσουν στη διάσωση μιας μαμάς γάτας και των μωρών της που γεννήθηκαν σε υπόνομο. 

Όπως αναφέρει το Φιλοζωικό σωματείο Χαϊδαρίου-Αιγάλεω «Οι Μαχητές των Δρόμων», το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαΐου οι εθελοντές του σωματείου κλήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω να παραλάβουν μαμά γάτα μαζί με τα μωρά της τα οποία είχε γεννήσει και παρέμεναν εγκλωβισμένα στον υπόνομο. 

Τα γατάκια τα εντόπισε διερχόμενη επί της οδού Μίνωος 15 στο Αιγάλεω και αμέσως ενημέρωσε τις αρχές. Σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο, η κυρία άκουσε το κλάμα των μωρών χωρίς αρχικά να μπορεί να εντοπίσει από πού ακριβώς προερχόταν ο ήχος και μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν μωρά εντός του υπονόμου, κάλεσε την αστυνομία. 

Όπως περιγράφει το φιλοζωικό σωματείο, το Α.Τ. Αιγάλεω – μην έχοντας περιπολικό για να μεταβεί στο σημείο – κάλεσε σε βοήθεια το Α.Τ Χαϊδαρίου, και όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο από το Χαϊδάρι φέρθηκαν ως εμπειροι ενεργοί εθελοντές φιλοζωοι. Φοβούμενοι ότι η βροχή που δυνάμωνε θα παρέσερνε τα γατάκια εντός του δικτύου δεν περίμεναν λεπτό για βοήθεια από άλλες υπηρεσίες.

Σήκωσαν το καπάκι της ΕΥΔΑΠ βάρους 100 κιλών περίπου ώστε να βγάλουν τα εγκλωβισμένα μωράκια αλλά και την μανούλα τους η οποία παρέμενε κοντά τους. 

Τα μωρά με την μαμά μεταφέρθηκαν με το περιπολικό στο Α.Τ Αιγάλεω όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας υπαρχιφύλακας Βασίλειος Κουτρούλης μαζί με τον ανθυπαστυνόμο Γεώργιο Γκίκα και την κυρία που τα εντόπισε, έκαναν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν τα ζωάκια έως ότου τα παραλάβει η φιλοζωική. 

Επιστρατεύτηκαν οι λάμπες των γραφείων τους καθώς και ότι πετσέτες υπήρχαν στο τμήμα για να τα στεγνώσουν και να τα κρατήσουν ζεστά μιας και από την παραμονή τους μέσα στα νερά του υπονόμου είχαν υποθερμία. 

Η γατούλα με τα μωράκια της, αφού ένιωσε ασφαλής στον χώρο του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας, επέτρεπε σε όλους να την χαϊδεύουν ενώ εκείνη έκανε ότι η φύση της υπαγόρευε, το τάισμα των μωρών της. Στην συνέχεια η μανούλα με τα μωρά παρελήφθησαν από εθελοντή του σωματείου ώστε να φιλοξενηθούν στην οικία του. 


«Ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλους τους εθελοντές στους αστυνομικούς και των δύο τμημάτων Χαϊδαρίου και Αιγάλεω οι οποίοι όχι μόνο συνεργάστηκαν άψογα ώστε να σωθούν τα γατάκια και μας ενημέρωσαν αφότου είχε ολοκληρωθεί η προσπάθεια αλλά και γιατί με αυτές τους τις πράξεις δίνουν δύναμη στον αγώνα μας που κάνουμε καθημερινά ώστε να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας τα ζώα» γράφει στην ανάρτηση του το φιλοζωικό σωματείο Χαϊδαρίου-Αιγάλεω και συνεχίζει συγχαίροντας τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων για την υποδειγματική πράξη τους: «Θερμά συγχαρητήρια και στους διοικητές των δύο αυτών τμημάτων Χαλδαίο Δημήτριο και Κανταρέλλη Αριστείδη που αποδεικνύουν καθημερινά εμπράκτως την αγάπη τους για τα ζώα φροντίζοντας τα στελέχη των τμημάτων τους να έχουν σε υψηλή προτεραιότητα ανάμεσα στα πολλά καθήκοντά τους την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας περί ζώων».


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ