Ανθρώπινες τροφές που είναι επικίνδυνες για τις γάτες

Οι γάτες μπορεί να ζουν στα σπίτια μας, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να τρώνε τις τροφές με τους ανθρώπους καθώς οι περισσότερες τροφές πρέπει να αποφεύγονται ακόμα και αν φαίνονται ακίνδυνες.

Ο κτηνίατρος Αμίρ Ανουάρι μοιράζεται μερικές λιγότερο γνωστές τροφές που μπορεί να είναι δηλητηριώδεις για τις γάτες που οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους.

Ενώ πολλές από τις τροφές στη λίστα του Ανουάρι είναι λιχουδιές για τους ανθρώπους, για τις γάτες είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Οι γάτες έχουν διαφορετικό στομάχι από ό,τι εμείς. Είναι σαρκοφάγα, δηλαδή είναι ζώα των οποίων η διατροφή αποτελείται κατά 70% από κρέας. Οι άνθρωποι είναι παμφάγοι, που σημαίνει ότι τρώμε ένα μείγμα από φυτικές τροφές και κρέας. Ως εκ τούτου, οι γάτες δεν λαμβάνουν πραγματικά τα ίδια θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε εμείς από την ανθρώπινη τροφή. Και σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις η ανθρώπινη τροφή μπορεί να αρρωστήσει τα κατοικίδια ζώα.

Όπως μοιράστηκε ο Ανουάρι στο διαδίκτυο, οι περισσότερες από αυτές τις τροφές βρίσκονται συνήθως στα σπίτια και για το καλό των τριχωτών μελών της οικογένειάς σας, βεβαιωθείτε ότι δεν τα ταΐζετε ποτέ σταφύλια, σκόρδο, κρεμμύδια, καφεΐνη ή σοκολάτα, προειδοποίησε.

Άλλες τροφές που είναι τοξικές για τα κατοικίδια ζώα

Αυτές οι τροφές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν και άλλες τροφές που είναι μείζονες απαγορευτικές για τα ζώα. Αν έχετε εμμονή με τα αβοκάντο, φροντίστε να το κρατάτε μακριά από τα κατοικίδιά σας. Τα αβοκάντο είναι επίσης δηλητηριώδη για τα πουλιά, τα κουνέλια, τα γαϊδούρια, τα άλογα.

Τα εσπεριδοειδή πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Τα πάντα, από τα κοτσάνια μέχρι τη φλούδα, περιέχουν κιτρικό οξύ που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό, ακόμη και κατάπτωση του κεντρικού νευρικού συστήματος, εάν ένα ζώο τα φάει σε μεγάλες ποσότητες.

Το ωμό ή άψητο κρέας, τα αυγά και τα κόκαλα, μπορεί να φαίνονται αθώα. Εξάλλου, είπαμε ότι τα ζώα όπως οι γάτες είναι κυρίως σαρκοφάγα και μπορεί να σκεφτείτε ότι κάποια από αυτά έχουν ζήσει στην άγρια φύση στο παρελθόν, ωστόσο, τα εξημερωμένα ζώα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Όλες αυτές οι τροφές θα μπορούσαν να περιέχουν σαλμονέλα και E. coli, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αρκετά προβλήματα. Και ενώ μπορεί να φαίνεται εντάξει να δώσετε στο κατοικίδιο σας ένα κόκαλο κοτόπουλου που σας περισσεύει για να το μασουλήσει, θα πρέπει να αποφεύγεται. Δεν θέλετε να πνιγεί ή να σφηνωθεί το κόκαλο στο λαιμό του.

Τα αλμυρά σνακ μπορεί να αποτελεί επιθυμία των ανθρώπων, αλλά για τα περισσότερα ζώα είναι εντελώς απαγορευτικό. Οι μεγάλες ποσότητες αλατιού μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και υπερβολική δίψα και ούρηση. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από ιόντα νατρίου σε ορισμένα κατοικίδια ζώα. Έτσι, ενώ μπορεί να σας αρέσει να κάθεστε στον καναπέ και να μασουλάτε λίγο ποπ κορν, μάλλον θα πρέπει να μην μπείτε στον πειρασμό.

Πρέπει να επιμείνετε στις τροφές για κατοικίδια ζώα και στις εγκεκριμένες από τον κτηνίατρο λιχουδιές για κατοικίδια ζώα.

@amirthevet Replying to @𝐥𝐮𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲🍓 A Must know These common foods are toxic to cats !! #cats #catowners #vet #learning #fyp ♬ mirrors – ‍r7ptor


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ