Η θερμοκρασία ανεβαίνει. Διατηρήσετε τα κατοικίδια ζώα ασφαλή και υγιή στη ζέστη

Με το καλοκαίρι έρχεται η ζέστη και η υγρασία και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ενθαρρύνονται να προστατεύουν τους τριχωτούς συντρόφους τους.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα στη χώρα μας θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή και ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευημερία των τριχωτών μελών της οικογένειας.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι κηδεμόνες ζώων όπως το να βεβαιώνονται ότι έχουν άφθονο φρέσκο νερό για να πίνουν.

Τα ζώα που έχουν επίπεδη όψη, όπως τα παγκ και οι γάτες Περσίας, είναι πιο επιρρεπή στην εμφάνιση θερμοπληξίας, επειδή δεν μπορούν να αναπνεύσουν τόσο αποτελεσματικά όσο άλλα ζώα.

Τα ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα ή εκείνα που είναι υπέρβαρα ή με ορισμένες καρδιακές ή πνευμονικές παθήσεις θα πρέπει να διατηρούνται σε κλιματιζόμενους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Και για όσους κάνουν βόλτες, είναι συνετό να κρατάτε σύντομη οποιαδήποτε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ωρών της ημέρας.

Δεδομένου ότι τα ζώα βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο έδαφος από ό,τι οι άνθρωποι, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να αποφεύγουν να αφήνουν τα κατοικίδια να παραμένουν στην καυτή άσφαλτο.

Μια πρόσθετη συμβουλή είναι να δοκιμάζετε τη θερμοκρασία του οδοστρώματος τοποθετώντας το γυμνό σας χέρι στο οδόστρωμα για τουλάχιστον επτά ή οκτώ δευτερόλεπτα. Εάν αυτό είναι πολύ ζεστό για το χέρι ενός ανθρώπου, ειδικοί λένε ότι θα είναι πολύ ζεστό για τα πέλματα των ποδιών ενός κατοικίδιου ζώου.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει επίσης να γνωρίζουν τα πιθανά συμπτώματα της υπερθέρμανσης, όπως υπερβολικό λαχάνιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένοι καρδιακοί και αναπνευστικοί ρυθμοί, σάλια, ήπια αδυναμία, αναισθησία ή κατάρρευση.

Τα σοβαρά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν επιληπτικές κρίσεις, διάρροια με αίμα, εμετό και θερμοκρασία σώματος που υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Εάν εμφανιστεί οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κτηνίατρό τους ή να μεταφέρουν το κατοικίδιό τους σε ένα επείγον νοσοκομείο ζώων.

Τα ζώα δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται μόνα τους μέσα σε σταθμευμένο όχημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η θερμοκρασία μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μπορεί να αυξηθεί κατά σχεδόν 6,5 βαθμούς σε μόλις 10 λεπτά.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ