Τι να κάνετε εάν εντοπίσετε νεοσσούς γλάρων

Τα πρώτα περιστατικά από νεοσσούς γλάρων ξεκίνησαν και η Δράση για την Άγρια Ζωή δίνει πολύτιμες οδηγίες αντιμετώπισης σε περίπτωση που τα εντοπίσετε.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι γλάροι επιλέγουν να φωλιάζουν στις ταράτσες και στις σκεπές των πολυκατοικιών μας.

Εάν εντοπίσετε κάποιον νεοσσό στον δρόμο είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε άμεσα με την Δράση για την Άγρια Ζωή στέλνοντας φωτογραφίες και βίντεο ώστε να σας δοθούν οι απαραίτητες.

Φωτ.: Peter Bösken | Pixabay

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μωρά που κάνουν τις πρώτες τους δοκιμές να πετάξουν. Κατά την διαδικασία αυτή, πολλοί νεοσσοί προσγειώνονται στο έδαφος ανήμποροι να πάρουν ξανά ύψος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν δεν έχει προκληθεί κάποιος τραυματισμός, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να περιορίσετε το μωρό σε κάποιο σημείο και με μια πετσέτα ή πανί, μπορείτε να το κουκουλώσετε και να το ανεβάσετε στην κοντινότερη ταράτσα από την περιοχή εύρεσης του.

Αν είναι εύκολο, μπορεί να τοποθετηθεί και ένα σκεύος με νερό.

Μην ανησυχείτε εάν δεν εντοπίσετε την ίδια την φωλιά, αν οι γονείς το εντοπίσουν θα συνεχίσουν την φροντίδα του και από διπλανή ταράτσα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ