Αγγλία: Ομάδα κτηνιάτρων διέσωσε σκύλο που είχε καρφωθεί σε σιδερένιο φράχτη

Ένας θηλυκός σκύλος που προσπάθησε να περάσει πάνω από έναν ψηλό σιδερένιο φράχτη στον κήπο τού σπιτιού του, στο Κλίθορπς του βορειοανατολικού Λίνκολνσαϊρ της Αγγλίας, απέτυχε και τρυπήθηκε από μια προεξοχή τού φράχτη στη βουβωνική χώρα και την κοιλιά του.

Η ομάδα τού Eastfield Vets βοήθησε στη διάσωση της Τίλι, της άτυχης σκυλίτσας που καρφώθηκε, η οποία πρόκειται για διασταύρωση Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ και Γουίπετ.

Την ώρα τού ατυχήματος, ο κηδεμόνας τής Τίλι βρισκόταν στη δουλειά, όμως ένας γείτονας που είδε τι συνέβαινε τηλεφώνησε στην κτηνίατρο του Eastfield Vets και ειδοποίησε για το επείγον περιστατικό. Η κτηνίατρος Τζο Πάτρικ έσπευσε στο περιστατικό και μαζί της ήταν και η ρεσεψιονίστ τής κτηνιατρικής ομάδας, Κάρεν Κλαρκ, η οποία επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη τής σκυλίτσας ώστε να λάβει τη συγκατάθεσή του για την απαιτούμενη θεραπεία.


Η θεραπεία τής Τίλι

Αρχικά, χορηγήθηκαν παυσίπονα ενδοφλεβίως για ανακούφιση από τον πόνο και στη συνέχεια, αφού την κράτησαν με προσοχή, την τοποθέτησαν σε φορείο και τη μετέφεραν στο κτηνιατρείο.

Η κτηνίατρος Τζο Πάτρικ δήλωσε: «Στην αρχή, κατά την άφιξή μας στο σημείο, ήταν δύσκολο με μια πρώτη ματιά να καταλάβουμε αν ήταν νεκρή ή ζωντανή, επειδή ήταν τόσο ακίνητη. Ωστόσο, κατά την εξέταση, τα ούλα τής Τίλι φαίνονταν ροζ και σε καλή κατάσταση, που είναι καλό σημάδι, και δεν φαινόταν να υπάρχει μεγάλη απώλεια αίματος. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να της χορηγήσω κάποιο επείγον παυσίπονο».

Η κτηνίατρος περιγράφει ότι η σκυλίτσα ήταν πολύ ήρεμη και δεν προσπάθησε ποτέ να τη δαγκώσει, ούτε την ώρα που τη σήκωσαν για να τη μεταφέρουν, ούτε κατά την εξέταση στο κτηνιατρείο.

Πέρα από τα παυσίπονα, τής χορηγήθηκαν επίσης υγρά. Μόλις η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε στο κεντρικό νοσοκομείο τού Eastfield Vets στο Βόρειο Θόρσμπι. Εκεί, η Μάγδα Γιάρεκ-Κσιαζτσίκ την νάρκωσε και της έκανε ακτινογραφία, ενώ ο συνάδελφός της, ο κτηνίατρος Άνταμ Σλάβιτσεκ, ο οποίος τη χειρούργησε, πραγματοποίησε έλεγχο για τυχόν βλάβες σε εσωτερικά όργανα πριν καθαρίσει και ράψει την πληγή της. Οι βλάβες που βρέθηκαν σε εσωτερικά όργανα ήταν ελάχιστες και σχετίζονταν με το νευρικό σύστημα.

Η Τίλι παρέμεινε στο νοσοκομείο για τέσσερις νύχτες με παυσίπονα για ανακούφιση από τον πόνο, υποστηρικτικά υγρά και αντιβιοτικά. Η Τζο Πάτρικ προσέθεσε: «Είναι πολύ τυχερό κορίτσι. Ήταν μια δραματική μέρα και μια πραγματική ομαδική προσπάθεια από τους υπαλλήλους υποδοχής μέχρι κι εκείνους που τη φρόντισαν μετά την εγχείρησή της. Συνιστούμε φυσιοθεραπεία και ελπίζουμε ότι η νευρική λειτουργία θα επανέλθει».

H Τζένι Χάραντ με την σκυλίτσα της, την Τίλι, και την κτηνίατρο Τζο Πάτρικ (δεξιά) μετά από έλεγχο στο κτηνιατρείο τού Eastfield Vets (Photo: © Eastfield Vets)
H Τζένι Χάραντ με την σκυλίτσα της, την Τίλι, και την κτηνίατρο Τζο Πάτρικ (δεξιά) μετά από έλεγχο στο κτηνιατρείο τού Eastfield Vets (Photo: © Eastfield Vets)

Με πληροφορίες από VetTimes

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ