Χρειάζονται τα σκυλιά αντηλιακό; Τι λένε οι κτηνίατροι

Η εφαρμογή αντηλιακού θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας, αλλά θα πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας και του σκύλου σας; Τι λένε οι κτηνίατροι;

Κτηνίατροι εξηγούν πότε οι σκύλοι πρέπει να φορούν αντηλιακό, αν χρειάζεται, και πώς να επιλέγετε ασφαλές προϊόν ειδικά κατασκευασμένο για τα κατοικίδια ζώα.

Χρειάζεται τα σκυλιά να φορούν αντηλιακό;

Ναι, οι σκύλοι πρέπει να φορούν αντηλιακό, καθώς μπορούν να πάθουν ηλιακά εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος όπως και οι ιδιοκτήτες τους, λέει ο κτηνίατρος Δρ Μπράντλεϊ Κρον στο nbcnews.

«Το αντηλιακό για σκύλους εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό που εξυπηρετεί και στον άνθρωπο – την προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου», λέει ο Δρ Άντριου Σίμπσον.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα σκυλιά εξίσου ευαίσθητα στον ήλιο. «Οι φυλές με κοντύτερο, ανοιχτόχρωμο τρίχωμα, όπως τα πιτ μπουλ, τα μπουλ τεριέ, τα λευκά μπόξερ και τα Δαλματίας, κινδυνεύουν περισσότερο από ηλιακές βλάβες, ειδικά στις αραιά τριχωτές περιοχές του σώματος ή σε εκείνες που δεν έχουν χρωστική ουσία», λέει ο Σίμπσον.

Με αυτό το δεδομένο, όλα τα σκυλιά μπορούν να επωφεληθούν από το αντηλιακό όσο βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό περιλαμβάνει τις πεζοπορίες, τις εκδρομές στο πάρκο και την ώρα που χαλαρώνουν σε ένα υπαίθριο κρεβάτι για σκύλους.

Πώς να επιλέξετε αντηλιακό για σκύλους

Πρώτα απ’ όλα, μην χρησιμοποιείτε το αντηλιακό που βρίσκεται στο μπάνιο σας ή περιφέρεται στην τσάντα παραλίας σας στο σκύλο σας. Το αντηλιακό που είναι ασφαλές για τους ανθρώπους δεν είναι ασφαλές για τους σκύλους, γι’ αυτό και οι μάρκες κατασκευάζουν φόρμουλες ειδικά για σκύλους. Αυτά είναι τα μόνα που πρέπει να χρησιμοποιείτε στο κατοικίδιό σας.

Ενώ αποφασίζετε ποιο αντηλιακό είναι το κατάλληλο για το σκύλο σας, λάβετε υπόψη σας τους παρακάτω παράγοντες και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας αν έχετε απορίες.

Συστατικά: Το αντηλιακό για σκύλους λαμβάνει υπόψη τη μοναδική σύνθεση του δέρματος και την κάλυψη της γούνας τους, καθώς και ότι είναι ασφαλές για γλείψιμο. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο με συστατικά που δεν θα προκαλέσουν ερεθισμό κατά την επαφή με το δέρμα και δεν θα αρρωστήσουν τα σκυλιά αν το γλείψουν.

Για παράδειγμα, ο ψευδάργυρος και το παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ (PABA) μπορεί να είναι τοξικά για τους σκύλους αν καταποθούν, γι’ αυτό το αντηλιακό για σκύλους φτιάχνεται χωρίς αυτά. Τα κοινά συστατικά που θα βρείτε στα αντηλιακά για σκύλους περιλαμβάνουν διοξείδιο του τιτανίου, βενζοφαινόνη, οκτινοξάτη και αμινοβενζοϊκό οξύ.

Επίπεδο προστασίας: Τα περισσότερα αντηλιακά για σκύλους δεν είναι εγκεκριμένα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, οπότε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για επίσημη βαθμολογία του συντελεστή προστασίας από τον ήλιο (SPF), τόνισαν οι ειδικοί.

Πολλές μάρκες, ωστόσο, προσφέρουν έναν εκτιμώμενο δείκτη SPF για να δώσουν μια ιδέα για το επίπεδο προστασίας. Δώστε επίσης προτεραιότητα στην αγορά ενός αντηλιακού για σκύλους που προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, δηλαδή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB του ήλιου.

Σύνθεση: Το αντηλιακό για σκύλους κυκλοφορεί σε βάλσαμα, λοσιόν και σπρέι. Αγοράστε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το κουτάβι σας. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να ψεκάζουν αντηλιακό σε μεγαλύτερες περιοχές του σώματος του σκύλου τους, όπως την κοιλιά, και να χρησιμοποιούν ένα βάλσαμο ή μια λοσιόν στη μύτη και τα αυτιά.

Συγκεντρώσαμε αντηλιακό για σκύλους και για γάτες, για να προστατέψετε το δέρμα τους, ειδικά κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών.

Dermoscent Sunfree αντηλιακή κρέμα για σκύλους και γάτες

Παρέχει υψηλή προστασία, ενυδατική αντηλιακή φροντίδα (SPF30 +) για ευαίσθητες περιοχές. Χάρη στα φυσικά ανακλαστικά αντηλιακά, το SunFREE προστατεύει αποτελεσματικά το ευάλωτο ή εύθραυστο δέρμα σκύλων και γατών από UVA και UVB, παρέχοντας ταυτόχρονα ενισχυμένη ενυδάτωση. Το SunFREE είναι εύκολο στη χρήση χάρη στην υφή του που είναι αδιάβροχη, μη λιπαρή και μη κολλώδης. Πιστοποιημένο UVA / UVB.

Men for San Κρέμα Σκύλου

 

Με δείκτη προστασίας SPF 30 για ενυδάτωση και προστασία των πιο ευαίσθητων περιοχών του δέρματος του σκύλου και της γάτας από την επικίνδυνη και βλαβερή UVA και UVB ακτινοβολία. Μη κολλώδης υφή, ροσαρμοσμένο pH, παρασκευάζεται στην Ισπανία, ειδικά σχεδιασμένη μόνο για κατοικίδια. Οδηγίες Χρήσης: Απλώστε την κρέμα πάνω στο κατοικίδιό σας σε λεπτό στρώμα. Ανανεώστε την εφαρμογή ανά δυο ώρες μετά από την έκθεση στον ήλιο για να διατηρήσετε την μέγιστη προστασία.

Αντηλιακό Σπρέι Σκύλου & Γάτας Yuup

Ένα ιταλικό καλλυντικό για σκύλους και γάτες, χωρίς φθαλικές ενώσεις, parabens, θειικά άλατα και χημικά. Τα καλλυντικά Yuup για σκύλους και γάτες είναι ασφαλή, σέβονται τη φυσιολογία του δέρματος του ανθρώπου και των ζώων. Το αντηλιακό σπρέι Yuup για σκύλο και γάτα ενυδατώνει και προστατεύει το φυσικό χρώμα του τριχώματος και του δέρματος από τις ακτίνες UVA, UVB και τις υπέρυθρες ακτίνες. Με φίλτρα UV, εκχύλισμα φυκιών κοραλλιών, γάλα βερίκοκου και νερό πεπονιού, τεταρτοταγή κερατίνη, κρεατίνη και βιταμίνες C+E+Panthenol. Δεν είναι λιπαρό και δεν κολλάει.

Αντηλιακή κρέμα CoolPets

Προστατέψτε το κατοικίδιο σας εύκολα και γρήγορα με τη εύχρηστη αντηλιακή κρέμα CoolPets. Αυτή είναι η τέλεια αντηλιακή κρέμα για το κατοικίδιό σας, καθώς απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν κολλάει. Επιπλέον είναι αδιάβροχη. Η αντηλιακή κρέμα CoolPets έχει SPF 30+ και προσφέρει 24ωρη προστασία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ