Ταξιδεύετε με τον σκύλο σας στις ΗΠΑ; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να είστε προετοιμασμένοι

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν με τα κατοικίδια σκυλιά τους στις ΗΠΑ, θα πρέπει να πληρούν πρόσθετες απαιτήσεις από την 1η Αυγούστου.

Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών εφαρμόζει αυτές τις αλλαγές για να διασφαλίσει ότι κάθε σκύλος που φτάνει στις ΗΠΑ είναι υγιής και δεν αποτελεί κίνδυνο για οποιαδήποτε κοινότητα.

Το CDC αναφέρει ότι ενδέχεται να απαιτούνται πρόσθετες απαιτήσεις εάν ο σκύλος έχει μεταβεί σε άλλες τοποθεσίες τους τελευταίους έξι μήνες και εάν ο σκύλος έχει εμβολιαστεί στις ΗΠΑ.

Οι κανονισμοί αυτοί ισχύουν για όλους τους σκύλους, συμπεριλαμβανομένων των κουταβιών, των ζώων υπηρεσίας και των σκύλων που έφυγαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και επιστρέφουν. Ισχύουν επίσης ανεξάρτητα από το αν είστε πολίτης των ΗΠΑ, νόμιμος κάτοικος των ΗΠΑ ή ξένος υπήκοος.

Εάν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες του CDC, ο σκύλος δεν θα επιτραπεί να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος να σταλεί πίσω στην τελευταία χώρα αναχώρησης με έξοδα του ιδιοκτήτη. Ως χώρα αναχώρησης νοείται η χώρα από την οποία ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι – όχι η χώρα όπου γεννήθηκε ή όπου ζει ο σκύλος.

Επιπλέον, πρέπει να συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και του προορισμού σας στις ΗΠΑ. Λάβετε υπόψη ότι οι σκύλοι που εισάγονται για εμπορικούς σκοπούς (μεταπώληση ή υιοθεσία) έχουν πρόσθετες απαιτήσεις από το USDA.

Τι χρειάζεται για να φέρετε έναν σκύλο στις Ηνωμένες Πολιτείες

Από την 1η Αυγούστου, όλοι οι σκύλοι που εισέρχονται στις ΗΠΑ πρέπει:

  • Να φαίνονται υγιείς κατά την άφιξη,
  • Να είναι τουλάχιστον έξι μηνών,
  • Να φέρουν μικροτσίπ
  • Να συνοδεύονται από ηλεκτρονική απόδειξη υποβολής του CDC Dog Import Form.
  • Να διαθέτουν πρόσθετα έγγραφα τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με το πού βρισκόταν ο σκύλος κατά τους 6 μήνες πριν από την είσοδο ή την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή εάν ο σκύλος έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο σκύλος σας θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Ένα εργαλείο με την ονομασία DogBot είναι διαθέσιμο για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες.

Γιατί ελέγχεται η είσοδος σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η λύσσα είναι πάνω από 99% θανατηφόρα και μπορεί να προληφθεί κατά 100%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξάλειψαν τη λύσσα των σκύλων το 2007, αλλά η λύσσα των σκύλων δεν ελέγχεται σε περισσότερες από 100 χώρες, δημιουργώντας κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες από τους εισαγόμενους σκύλους.

Μέσω κανονισμών, το CDC προσπαθεί να προστατεύσει τις οικογένειες, τις κοινότητες και τα κατοικίδια ζώα της Αμερικής, αποτρέποντας την επανεισαγωγή της λύσσας των σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αποτροπή της εισόδου μολυσμένων σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία. Κάθε σκύλος που εισάγεται με λύσσα θα μπορούσε να μολύνει ανθρώπους και άλλα ζώα και θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για να περιοριστεί.

Γιατί είναι σημαντικό τώρα

Το CDC επικαιροποίησε τον κανονισμό εισαγωγής σκύλων και γατών το 2024 για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων και των ζώων και την πρόληψη της επανεισαγωγής της λύσσας των σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο επικαιροποιημένος κανονισμός θα βοηθήσει να παραμείνουν ασφαλείς οι Αμερικανοί και τα κατοικίδιά τους. Αντιμετωπίζει τις πρόσφατες προκλήσεις που παρατηρήθηκαν με τις διεθνείς εισαγωγές σκύλων, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που θέτουν τα πλαστά έγγραφα.

Η διαδικασία εισαγωγής σκύλων, συμπεριλαμβανομένων των τυποποιημένων απαιτήσεων για την ελάχιστη ηλικία των εισαγόμενων σκύλων, τα μικροτσίπ, το έντυπο εισαγωγής σκύλων του CDC και άλλα έγγραφα, θα απλοποιήσει τη διαδικασία εισαγωγής και θα επιτρέψει την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη είσοδο σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, το CDC επισημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προγραμματίσουν τα μελλοντικά τους ταξίδια για να διασφαλίσουν ότι οι απαιτήσεις για την εισαγωγή σκύλων θα πληρούνται τη στιγμή που οι σκύλοι τους θα εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις προϋποθέσεις.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ