Πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Περιφερειακό Συνέδριο για την προστασία της άγριας πανίδας στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας

Στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Μαΐου το Βαλκανικό Περιφερειακό Συνέδριο του BESTbelt (BESTbelt Balkan Regional Conference).

Την Καλλιστώ εκπροσώπησε στο Συνέδριο η Δρ. Βιολογίας και μέλος του Επιστημονικού Τμήματος της Οργάνωσης, Μαρία Ψαραλέξη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκε το έργο “Συνδέοντας τους ανθρώπους και την άγρια ζωή στη Βαλκανική Πράσινη Ζώνη” (Connecting people & wildlife in the Balkan Green Belt) που υλοποιεί η Καλλιστώ σε συνεργασία με το WWF Bulgaria, και που στόχο έχει την προστασία της άγριας πανίδας στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, ερευνώντας 4 μεγάλα θηλαστικά: την αρκούδα, το λύκο, το ζαρκάδι και τον αγριόχοιρο.

Φωτ.: Καλλιστώ | Facebook

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διερευνηθεί η παρουσία των ειδών και η οικολογική συνδεσιμότητα της περιοχής από το όρος Όρβηλο-Σλαβιάνκα έως το δυτικότερο σημείο της Οροσειράς της Ροδόπης.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ