Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Ανεκτίμητη η προσφορά πολιτών και εθελοντών στην ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς» – Συνεχίζονται οι δωρεάν στειρώσεις για άλλες δύο ημέρες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από τον Δήμο Κοζάνης, οι δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς από εθελοντές κτηνιάτρους, οι οποίες πραγματοποιούνται στον χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου που εδρεύει στη Λευκόβρυση, υπό την αιγίδα και πλήρη υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Tierarzte-pool».

Μάλιστα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, οι δωρεάν στειρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης δωρεάν σημάνσεις, εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις, θα συνεχιστούν για άλλες δύο ημέρες και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Απριλίου και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, πέραν του αρχικά προγραμματισμένου τριημέρου.

Από το Δημοτικό Κτηνιατρείο ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργο Ευκολίδη και την υπεύθυνη του τμήματος φροντίδας και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Κοζάνης Κέλλυ Στεφανίδου, τονίζει την αξία και σπουδαιότητα του εθελοντισμού βλέποντας από κοντά τη διαδικασία των δωρεάν στειρώσεων, σημάνσεων, εμβολιασμών και αποπαρασιτώσεων αδέσποτων σκύλων και γατών, από εθελοντές κτηνιάτρους του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Tierarzte-pool».

«Εργαζόμαστε πάνω στο τρίπτυχο περισυλλογή-στειρώσεις-υιοθεσίες, με σκοπό τη γρήγορη και αποτελεσματική σταθεροποίηση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε όλο το εύρος του Δήμου», υπογράμμισε στο τέλος ο κ. Κοκκαλιάρης, ευχαριστώντας θερμά τον κόσμο για την αξιοθαύμαστη, όπως χαρακτήρισε, μαζική συμμετοχή του.

Ο Δήμος Κοζάνης καλεί όσους πολίτες μεριμνούν για τη σίτιση αδέσποτου ζώου συντροφιάς και επιθυμούν να στειρωθεί ο αδέσποτος σκύλος ή η γάτα που φροντίζουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Δήμου 2461030730 και ώρες 09:00-15:00, ώστε να ενημερωθούν σχετικά και να προγραμματίσουν ραντεβού για τη διενέργεια της στείρωσης, της σήμανσης, του εμβολιασμού και της αποπαρασίτωσης του αδέσποτου ζώου συντροφιάς.

Σημειώνεται ότι για τη στείρωση απαιτείται η μεταφορά του αδέσποτου ζώου από τον πολίτη στο Δημοτικό Κτηνιατρείο, την ημέρα και την ώρα που θα προγραμματιστεί το ραντεβού. Από τη δράση θα αποκλειστούν όσα ζώα διαχειρίζονται ως δεσποζόμενα. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει δυνατότητα υιοθεσίας του αδέσποτου ζώου εφόσον ο πολίτης το επιθυμεί.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ