Καναδάς: Τέλος αρκετών αισθητικών επεμβάσεων για κατοικίδια ζώα βάζει το Κεμπέκ

Στο Κεμπέκ τέθηκε το Σάββατο 10/2 σε ισχύ η απαγόρευση τεσσάρων αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων για τα κατοικίδια ζώα, βάζοντας τέλος στην αφαίρεση φωνητικών χορδών, το κόψιμο αυτιών, το κόψιμο ουράς και την αφαίρεση νυχιών γάτας για αισθητικούς λόγους.

Οι κτηνίατροι λένε ότι οι μη απαραίτητες επεμβάσεις εκθέτουν αδικαιολόγητα τα ζώα σε κινδύνους που σχετίζονται με την αναισθησία και μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα συμπεριφοράς.

Ο κανονισμός του Κεμπέκ εξακολουθεί να επιτρέπει στους κτηνιάτρους να συνιστούν τις επεμβάσεις για ιατρικούς θεραπευτικούς σκοπούς και προβλέπει εξαίρεση για το κόψιμο των αυτιών αδέσποτων γατών σε εγκεκριμένα προγράμματα στείρωσης.

Οι νέοι κανόνες στο Κεμπέκ καθιστούν το Οντάριο τη μοναδική επαρχία στον Καναδά χωρίς απαγόρευση της αφαίρεση νυχιών των γατών.

Ο εκτεταμένος κανονισμός του Κεμπέκ θέτει επίσης νέα πρότυπα για την ευημερία των ζώων, συμπεριλαμβανομένου αυστηρότερου ελέγχου της εμπορικής εκτροφής.

Μεταξύ των άλλων διατάξεών του περιλαμβάνεται η απαγόρευση της ευθανασίας με εισπνοή, η απαγόρευση χρήσης λουριού χωρίς περιλαίμιο, η απαγόρευση ζευγαρώματος ζώων των οποίων τα μεγέθη είναι ασύμβατα και η απαγόρευση της σίτισης με κρέας των κατοικίδιων χοίρων.

Με πληροφορίες από cbc.ca


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ