Ο φιλοζωικός σύλλογος «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» μετρά 281 στειρώσεις αδέσποτων ζώων – Στόχος είναι να ξεπεράσουν τις 1000



Ακούστε το άρθρο στο Spotify:



Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Εύβοιας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και ηλεκτρονικής καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς με την στήριξη της Animal Action Greece.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και επισημάνθηκαν στο σύνολο 60 αδέσποτα ζώα και συγκεκριμένα 54 γάτες και 6 σκυλιά.

Κατά τη δράση δεν έλειψαν ορισμένα δραματικά περιστατικά όπως μια σηψαιμία σε σκυλίτσα, μια ηλικιωμένη γάτα με σηπτική ριζίτιδα, πτώμα πυροβολημένης σκυλίτσας με αυτοψία για την αστυνομία, έναν γάτο πολυτραυματία στο κεφάλι με κάταγμα στο σαγόνι και βλάβη στο ένα μάτι του και έναν γάτο που τον δάγκωσε φίδι.

Να σημειωθεί ότι στο ιατρείο έχουν στειρωθεί μέχρι σήμερα 281 αδέσποτα ζώα και στόχος γι᾽ αυτήν τη χρόνια είναι να ξεπεράσουν τα 1000.


Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του πρώτου ιατρείου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα που διαχειρίζεται φιλοζωικό σωματείο.

Το ιατρείο βρίσκεται στην κοινότητα του Ταξιάρχη και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, των εθελοντών του φιλοζωικού σωματείου «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» και της Animal Action Greece και είναι πιλότος για ανάλογες δράσεις και σε άλλους δήμους.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ