Νέο περιστατικό κακοποίησης γάτας στη Θεσσαλονίκη: «Δέχθηκε κλωτσιά στο κεφάλι, έσπασε η γνάθος»

«Υπάρχει ο φόβος να είναι το ίδιο άτομο που κακοποιεί τα ζώα», καταγγέλλει η πρόεδρος της Φιλοζωικής Αμπελοκήπων αναφερόμενη στα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ημερών στην ίδια περιοχή.

Μία ακόμη κτηνωδία, ένα ακόμη περιστατικό φρίκης βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για κακοποίηση αδέσποτης γάτας στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες μετά το γατάκι που φέρεται να δέχθηκε επίθεση με κλωτσιά στο κεφάλι και το οποίο εντοπίστηκε αιμόφυρτο από περαστικό σε χώρο στάθμευσης της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr.


Η καταγγελία της προέδρου της Φιλοζωικής Αμπελοκήπων

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η πρόεδρος της Φιλοζωικής Αμπελόκηπων «Αδέσποτη ματιά», Ρίτσα Κόντσογλου, πρόκειται για τουλάχιστον δύο διαφορετικά περιστατικά που έχουν συμβεί με διαφορά λίγων ημερών στην ίδια περιοχή, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες.

Η ίδια αναφέρει: «Το γατάκι που βρέθηκε στο πάρκινγκ χτυπημένο ήταν δεσποζόμενο και το είχε χάσει η ιδιοκτήτρια του. Το περασμένο Σάββατο (8/4) εντοπίσαμε ένα ακόμη γατάκι, αυτή τη φορά αδέσποτο, που ήταν χτυπημένο και είχε σπάσει η κάτω γνάθος από κλωτσιά που δέχθηκε στο κεφάλι. Στο πρώτο περιστατικό κόπηκε ο ουρανίσκος από το γατάκι και του έσπασαν τα δόντια, ενώ το δεύτερο που μαζέψαμε το Σάββατο έχει πολύ μεγάλη ζημιά».

Όπως εξηγεί η κ. Κόντσογλου, το άτυχο ζωάκι υπέστη πολύ μεγάλη ζημιά, καθώς έχει αποκολληθεί ολόκληρο το σαγόνι. «Μόλις έγινε η καταγγελία κινητοποιηθήκαμε άμεσα και διαπιστώσαμε ότι το ζώο είχε αρκετές ημέρες να φάει επειδή ήταν χτυπημένο. Προσπαθούσαμε να το πιάσουμε δύο ημέρες καθώς ήταν πολύ φοβισμένο. Το πήγαμε στον κτηνίατρο και χορήγησε προσωρινή αγωγή με παυσίπονα και αντιβίωση για να του φύγει ο πόνος και σιγά σιγά να φάει κάτι μαλακό, ενώ θα πρέπει να σχεδιάσουμε και την χειρουργική επέμβαση στην οποία θα πρέπει να υποβληθεί το γατάκι».

Το γατάκι που κακοποιήθηκε προ ημερών. Υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη
Το γατάκι που κακοποιήθηκε προ ημερών. Υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη

«Υπάρχει ο φόβος να είναι το ίδιο άτομο»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου, «είναι ξεκάθαρο ότι το γατάκι έχει δεχθεί κλωτσιά στο κεφάλι από κάποιον άγνωστο. Βρέθηκε στις εργατικές κατοικίες στους Αμπελόκηπους, σε ανοιχτό αύλειο χώρο, σε άθλια κατάσταση, κουρασμένο, με πεσμένο σαγόνι. Πρόκειται για ένα αδέσποτο ζώο που δεν ήταν η περιοχή του εκεί που εντοπίστηκε, σύμφωνα με τους φιλόζωους που το τάιζαν. Φυσικά, υπάρχει ο φόβος να είναι το ίδιο άτομο που κακοποιεί τα ζώα και δεν το αποκλείουμε. Μπορεί να περπατάει κάποιος και να κλωτσάει όποιο αδέσποτο ζωάκι βρει μπροστά του», συμπληρώνει.

Επί του παρόντος, το άτυχο γατάκι φιλοξενείται από την πρόεδρο του σωματείου, εν αναμονή των οδηγιών από τους κτηνιάτρους. Μέχρι ώρας, δεν έχει υποβληθεί επίσημη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς -όπως αναφέρει η κ. Κόντσογλου- δεν υπάρχουν στοιχεία για το ποιος μπορεί να το κακοποίησε.


Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ