Ξεκίνησε το πρόγραμμα στειρώσεων για τις γάτες της Πάρου 



Ακούστε το άρθρο στο Spotify:



Ξεκίνησε επίσημα το νέο πρόγραμμα στειρώσεων με την στήριξη Animal Action Greece για να βοηθήσει τις γάτες της Πάρου και της Αντιπάρου.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός δεσμεύτηκε να στηρίξει τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάρο: Paroscat, FEP και PAWS, καθώς και να στηρίξει τις νέες οργανώσεις, Cats Eden και Cats of Antiparos – για άλλα τρία χρόνια υποστήριξης για τη διαχείριση του γατοπληθυσμού των νησιών.

Ήδη στειρώθηκαν οι πρώτες δύο γάτες της φιλοζωικής Paroscat.

Το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα έχει ως στόχο να στειρωθούν 2.000 γάτες μέχρι το Μάρτιο του 2024 από τις τρεις κτηνιατρικές κλινικές της Πάρου με τη βοήθεια των πέντε φιλοζωικών ομάδων της Πάρου και της Αντιπάρου. 

Κάθε στειρωμένη γάτα θα φέρει μικροτσίπ, εμβολιασμό και θεραπεία για παράσιτα. 

«Ευχαριστούμε την AAG και τους δωρητές της για αυτό το σημαντικό έργο και ευχόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους τεράστια επιτυχία,» αναφέρει στην ανάρτηση της η φιλοζωική Paroscat.

Η γειτονιά της Μάρπησσας είναι χαρακτηριστική περίπτωση όπου ένα σπίτι ταΐζει τα αδέσποτα με αποτέλεσμα όταν κλείνουν τα εξοχικά για το χειμώνα, όλες οι γάτες να καταλήγουν έγκυες, άρρωστες και πεινασμένες. 

Ο Αντώνης και η Τζέιν παγιδεύουν γάτες στη Μάρπησσα (Φωτο Paroscat/Facebook)

«Από πέρυσι βοηθάμε την Πόπη και τον Αντώνη να ελέγξουν τον πληθυσμό των γατών, με 15 στειρώσεις και πολλές θεραπείες. Οι σημερινές δύο θηλυκές στειρώσεις στο ιατρείο του κτηνιάτρου Λάμπρου καθιστούν την αποικία πλήρως στειρωμένη. Ευχαριστούμε επίσης την Τζέιν για την βοήθεια της στην παγίδευση των γατών», καταλήγει.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ