Τα ζώα πεθαίνουν αράδα πάνω στις στέγες των σπιτιών – Συνεχείς οι αγωνιώδεις εκκλήσεις για να διασωθούν

Γράφει η Νατάσα Μπομπολάκη, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΝΕΜΕΣΙΣ, για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι

Τα ζώα έχουν αρχίσει να πεθαίνουν με ένα βασανιστικό συγκλονιστικό θάνατο πάνω στις στέγες ή εγκλωβισμένα σε άλλα σημεία.

Σοκαρισμένα από αυτό που έζησαν, βρίσκονται πάνω σε στέγες και ανήμπορα να το κουνήσουν από εκεί, πεινασμένα και άνυδρα.

Ίσως δεν υπάρχει πιο βασανιστικός θάνατος από αυτόν.

Οι απέλπιδες εκκλήσεις κατοίκων και εθελοντών, από τη Καρδίτσα κυρίως, αλλά και από τις άλλες πληγείσες περιοχές προς την Ομοσπονδία για μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων ζώων πληθαίνουν.

Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας προς τις αρχές, ήτοι προς τους αρμόδιους Δήμους, Αντιπεριφέρεια, Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων του Υπουργείου Εσωτερικών συναντούν είτε την αδιαφορία, είτε την ανικανότητα, είτε κυρίως τη παντελή έλλειψη μέσων, τρόπων και οργάνωσης, για να μετριαστεί το κακό.

Κατανοούμε απόλυτα το μέγεθος του προβλήματος, την πρωτοφανή έκταση, την ένταση των φαινομένων, τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν προκύψει, αλλά δεν κατανοούμε την απόλυτη έλλειψη έστω στοιχειώδους βοήθειας προς τα εγκλωβισμένα ζώα.

Δύο μέρες τώρα προσπαθούν στελέχη της ομοσπονδίας να επικοινωνήσουν με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων του Υπουργείου Εσωτερικών και δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα.

Έχει αποκτήσει πλέον μια “κλασσικότητα” η φράση ότι τον αγώνα στις συνεχείς φυσικές καταστροφές τον δίνουν οι πολίτες, οι εθελοντές πολίτες και όχι η κρατική μηχανή, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Σώστε τα εγκλωβισμένα ζώα.

Στείλτε ελικόπτερα, κάντε κάτι, εσείς είστε το κράτος όχι οι πολίτες. Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, οι Δήμοι.

Δε γίνεται να βολεύεται η εξουσία με τους εθελοντές και να τους εκμεταλλεύεται είτε λέγονται Dogs’ Voice που έσωσαν 15-20 ζώα, είτε λέγονται ανώνυμοι εθελοντές που έσωσαν εκατοντάδες ζώα, είτε λέγονται Ομοσπονδίες που προσπαθούν όσο μπορούν να βοηθήσουν.

Και επειδή τις τραγωδίες αυτές τις ζούμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, επιτέλους ως και πάνω από όλα η εκάστοτε Κυβέρνηση, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το Υγείας και όποιο άλλο εμπλεκόμενο υπουργείο και τα Κόμματα ας πάρουν τα απαραίτητα και ενδεδειγμένα μέτρα πριν μείνει η χώρα μια μικρή ή ανύπαρκτη κουκκίδα στο παγκόσμιο χάρτη.

Από τις φωτιές στο Μάτι μέχρι και τις σημερινές καταστροφές είναι σαν να μη πέρασε μια μέρα ως προς την οχύρωση της πολιτείας, την οργάνωση, την ετοιμότητα, το σχεδιασμό, τη κάλυψη των αναγκών, το “χαώδες χάος” που έπεται τέτοιων φυσικών καταστροφών στη χώρα μας.

Αφύσικα όλα αυτά αλλά όμως αληθινά και πραγματικά, με χιλιάδες ψυχές θύματα της κρατικής και πολιτειακής αυτής ανικανότητας.

Δεν αντέχουμε πια άλλο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ