«Γιορτή της Θαλάσσιας Χελώνας» στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα από τον ΑΡΧΕΛΩΝ

Πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν με ένα συναρπαστικό τρόπο το περιβάλλον και τη θάλασσα στη «Γιορτή της Θαλάσσιας Χελώνας» απευθύνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ το Σάββατο 27 Μαΐου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας.

Η γιορτή θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Μεσογείου για τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες που μεταφέρονται από όλες τις θάλασσες της Ελλάδας, με συνεχείς ξεναγήσεις και πολλά διαδραστικά δρώμενα και δραστηριότητες!

Φέτος, το θέμα της Γιορτής είναι η μετανάστευση των θαλάσσιων χελωνών και συγκεκριμένα οι διαδρομές της χελώνας Καρέτα στη Μεσόγειο. Η έμπνευση γι’ αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ταξίδι έχει να κάνει με τα πραγματικά ταξίδια της χελώνας «Έλλα», η οποία εντοπίστηκε από τους ανθρώπους του ΑΡΧΕΛΩΝ να κάνει τη φωλιά της στον Κυπαρισσιακό Κόλπο το 2019 και την παρακολούθησαν για 2 χρόνια στις Μεσογειακές της περιπέτειες.

Φωτο: ΑΡΧΕΛΩΝ

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ καλεί τους μικρούς του φίλους να ταξιδέψουν μαζί με την «Έλλα» σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με γρίφους και αναμνηστικά έπαθλα γεμάτο θάλασσα, χρώματα, παιχνίδια και εκπλήξεις! Παράλληλα όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις θαλάσσιες χελώνες που φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο Κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και δύο κεντρικές δράσεις με ομαδικό κάλεσμα, ανεξάρτητα του παιχνιδιού, σε συγκεκριμένες ώρες:

  • 12:30 Ζωντανή σύνδεση με παραλία ωοτοκίας «περιμένοντας την πρώτη φωλιά του 2023!»
  • 13:00 Θεατρικά Στιγμιότυπα από την Ομάδα Τέχνης «Πάροδος» με θέμα τη θάλασσα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, 11:00 -14:00, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών ΑΡΧΕΛΩΝ, 3η Μαρίνα Γλυφάδας (Στάση τραμ «Παλαιό Δημαρχείο»).

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής παιδιών και στην Αγγλική γλώσσα. Είσοδος ελεύθερη.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Διάσωσης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: τηλ.: 210 8982 600, 6932 640 949, e-mail: [email protected]

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ