NΟΗΣΙΣ: Ο πρώτος «Ζωολογικός Κήπος» χωρίς αιχμαλωτισμένα ζώα 

Ο πρώτος «Ζωολογικός Κήπος» χωρίς αιχμαλωσία, το μοναδικό Θεματικό Πάρκο με ρομποτικά Ζώα έρχεται από τις 17 Οκτωβρίου 2023 έως 4 τις Φεβρουαρίου 2024 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NΟΗΣΙΣ – Θεσσαλονίκη.

Τι είναι το «Eco Zoo» ;

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, μαζί με τους Dream Workers και την Eksagon Exhibitions, συνεχίζουν το σχεδιασμό και τη δημιουργία νέου τύπου δράσεων, οι οποίες συνδυάζουν την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με έναν μοναδικό τρόπο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Eco Zoo είναι το πρώτο και μοναδικό πάρκο ζώων στον κόσμο το οποίο αποστασιοποιείται πλήρως από την αιχμαλωσία ζωντανών πλασμάτων και δεν απαιτεί τη σπατάλη ενέργειας, τροφών, φαρμάκων, ούτε χρειάζεται νερό για την καθαριότητά τους και, γενικώς, λειτουργεί χωρίς να εξαντλεί ανθρώπινους πόρους για τη φροντίδα των «ζώων».

«Πώς γίνεται αυτό;», ρωτάτε. Η απάντηση είναι απλή: Όλα τα ζώα και τα άγρια θηρία είναι ρομποτικά, αλλά διαθέτουν εντυπωσιακή κίνηση και ήχο. Οι μαθητές συμμετέχουν σε μια σπάνια και πραγματική εμπειρία ανακάλυψης. Ταυτόχρονα, παίρνουν για πρώτη φορά μέρος σε ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη Γη, στον χρόνο, στον χώρο και επιπλέον γνωρίζουν τη φύση και το περιβάλλον με έναν απίστευτο τρόπο.

Από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Φεβρουάριο του 2024, το Eco Zoo ζωντανεύει στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη όπου οικογένειες, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη, βιωματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία.


Τι θα συναντήσουν οι «ταξιδιώτες» στο «Eco Zoo»;

Η «συνάντηση» και η γνωριμία με τα ζώα όλων των ηπείρων του πλανήτη που αποτελούν μέρος των βασικών εκθεμάτων του πάρκου, συνιστούν απλώς μια αφορμή, ώστε να ανοίξει με έναν ξεχωριστό τρόπο το τεράστιο και σημαντικό κεφάλαιο του φυσικού

περιβάλλοντος, της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής, της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των επιπτώσεών της, της βιοποικιλότητας, του κινδύνου εξαφάνισης χιλιάδων ζώων και άλλων.

Η εισαγωγή των επισκεπτών στο πάρκο γίνεται μέσα από την αίθουσα προβολής και ένα ευφυέστατο και γεμάτο χιούμορ βίντεο, που επιμελήθηκε ο συγγραφέας και παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς.

Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή με τα ζώα που εξαφανίστηκαν. Τεράστιοι Δεινόσαυροι και Μαμούθ, αλλά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο θαυμαστός κόσμος των Θαλάσσιων Δεινοσαύρων, είναι στο Eco Zoo. Τεράστια αλλά και λίγο μικρότερα εκθέματα με κίνηση και ήχο,  συναντούν οι επισκέπτες μέσα σε ένα σκηνογραφημένο θαλάσσιο περιβάλλον που κόβει την ανάσα. Αμέσως μετά, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα ζώα του πλανήτη σε κάθε Ήπειρο.

Το «ταξίδι» των επισκεπτών σε κάθε γωνιά της γης είναι απλά η ευκαιρία να ανακαλύψουν τις αιτίες των ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστροφών, καθώς και τους τρόπους που ο πλανήτης μας μπορεί να γίνει πιο φιλικός και φιλόξενος για κάθε ζωντανό οργανισμό.

Το πρόγραμμα ξενάγησης, που απευθύνεται στους μαθητές της Προσχολικής και Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, έχει προσεγμένο χιούμορ, είναι προσαρμοσμένο στη δική τους γλώσσα και στο γνωστικό τους επίπεδο. Για τους μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης σχεδιάστηκε διαφορετικό πρόγραμμα ξενάγησης, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και να εξασφαλίζεται η έντονη και ενεργός συμμετοχή τους.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ φέτος θα είναι ο πιο εντυπωσιακός και εκπαιδευτικός χώρος της πόλης και διαθέτει:

  • Εγκαταστάσεις που παρέχουν ασφάλεια
  • Δωρεάν πάρκινγκ
  • Στεγασμένο χώρο για αναμονή και ξεκούραση
  • Άμεση και εύκολη πρόσβαση
  • Συνεχή παρουσία προσωπικού υγείας
  • Εύκολη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:00

Σάββατο 11:00 – 19:00

Κυριακή 10:00 – 15:00

*Τελευταία είσοδος 50′ πριν το κλείσιμο του πάρκου


Τιμές εισιτηρίων

-Οργανωμένα group & σχολικές εκδρομές 7 € / άτομο

– Ειδική προσφορά: Με + 1 €, τρισδιάστατη Προβολή στο Κοσμοθέατρο διάρκειας 50 λεπτών


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ