Αγγλία: Στη φυλακή 66χρονη γυναίκα για την κακομεταχείριση 191 σκύλων

Φυλακίστηκε μια γυναίκα που κρατούσε 191 σκυλιά σε τραγικές συνθήκες στο Ντέβον.

Η 66χρονη Νταιάνα Κέρτις, από το Πίτερς Μάρλαντ, κρατούσε τα σκυλιά σε κλουβιά ε ένα απομακρυσμένο χωράφι κοντά στο Τσίτλχαμχολτ και σε κυνοκομεία κοντά στο Τσουλμλί Κρος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Η Κέρτις είχε προηγουμένως ομολογήσει την ενοχή της σε επτά περιπτώσεις πρόκλησης περιττού πόνου σε ζώα.

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μηνών και ισόβια απαγόρευση κατοχής ζώων.

Δύο ζώα χρειάστηκε να θανατωθούν, ενώ άλλα βρέθηκαν με ουλές, μολυσμένες πληγές και χωρίς αυτιά, που πιθανώς προκλήθηκαν από τις μάχες, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Η RSPCA δήλωσε ότι τρία άλλα κουτάβια πέθαναν επίσης λόγω της κακής τους υγείας. Ο δικαστής είπε ότι οι φωτογραφίες έδειχναν ότι τα σκυλιά ήταν σε “πραγματικά αξιοθρήνητη κατάσταση”.

“Βάλατε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας πάνω από τα ζώα προκαλώντας τους σημαντική ταλαιπωρία”, είπε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι η Κέρτις ήταν “σαφώς εξουθενωμένη” από τον αριθμό των σκύλων που είχε.

Είπε ότι τα ζώα της κόστιζαν έως και 300 λίρες την εβδομάδα σε τροφή.

Ένας αγρότης ειδοποίησε την αστυνομία λόγω του θορύβου των ζώων που γάβγιζαν, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο. Οι επιθεωρητές της RSPCA δήλωσαν ότι βρήκαν σκύλους που κρατούνταν σε στενές συνθήκες να στέκονται ο ένας πάνω στον άλλο για να πιουν νερό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, της είχε ήδη απαγορευτεί η εκτροφή ζώων αφού είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2023 για κακομεταχείριση αλόγων, κοτόπουλων και παπιών.

Για αυτά τα αδικήματα, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων με αναστολή 12 μηνών και της ζητήθηκε να καταβάλει 10.000 λίρες Αγγλίας για τα δικαστικά έξοδα.

Η RSPCA δήλωσε ότι είναι απαραίτητο οι άνθρωποι να βεβαιωθούν ότι μπορούν να φροντίσουν τα ζώα τους.

“Θα ενθαρρύναμε οποιονδήποτε αγωνίζεται με υπεράριθμα ζώα να αναζητήσει βοήθεια και να λάβει την υποστήριξη που προσφέρεται για να διασφαλίσει ότι τα ζώα δεν θα υποφέρουν”, ανέφερε.

Οι περισσότεροι από τους επιζώντες σκύλους έχουν επανενταχθεί, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ