Σκύλος διάσωσης από την Κύπρο μεταμορφώνει Δημοτικό Σχολείο στην Αγγλία

Ένας σκύλος που διασώθηκε από την Κύπρο μεταμορφώνει την εκπαίδευση των παιδιών στο Λέστερ, σύμφωνα με το σχολείο.

Το δημοτικό σχολείο Rushey Mead υιοθέτησε το λαμπραντόρ, Χάρπερ, ως σκύλο θεραπείας για να βοηθά τους μαθητές.

Η Χάρπερ, ηλικίας τεσσάρων ετών, περνάει τις περισσότερες ημέρες στο σχολείο, όπου έχει γίνει πιστή σύντροφος των 500 μαθητών του.

Βρίσκεται συχνά στις πύλες του σχολείου, όπου συναντά και χαιρετά μαθητές και γονείς.

Η ιδιοκτήτρια της Χάρπερ και υποδιευθύντρια του σχολείου, Νατάσα Τζάκσον, δήλωσε ότι υιοθέτησε τη Χάρπερ το 2021 μέσω της φιλοζωικής οργάνωσης Underdog International, από μια οικογένεια στην Κύπρο που δεν μπορούσε να της δώσει τον χρόνο και τη φροντίδα που χρειαζόταν.

«Έχει πραγματικά καθιερωθεί ως ο σκύλος θεραπείας μας», δήλωσε η κ. Τζάκσον. «Έχει δουλέψει με αρκετά παιδιά, ακούγοντας διστακτικούς να διαβάζουν, υποστηρίζοντας ένα μικρό αγόρι που είναι τυφλό και θέλει έναν σκύλο-οδηγό όταν μεγαλώσει, διδάσκοντας στα παιδιά πώς να χειρίζονται και να συμπεριφέρονται σε έναν σκύλο», εξηγεί στο BBC.

«Τα παιδιά λατρεύουν το χρόνο με την Χάρπερ, είτε για να διαβάσουν είτε να παίζουν μπάλα στο διάλειμμα» και πρόσθεσε: «Μπορείτε να δείτε πώς έχει μεταμορφώσει τη μάθηση για πολλά από τα παιδιά. Υπάρχουν κάποια παιδιά που είχαν προβλήματα στο σπίτι και είπαν πόσο πολύ τους παρηγορεί. Είναι πραγματικά πολύ καλή με τα παιδιά μας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι σε θέση να αντιληφθεί τη διάθεση και να ξέρει αν πρέπει να είναι ήρεμη και ευγενική».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ