Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για Χασίγια: Τα πλευρά της μικρής τίγρης έσπαγαν ακόμα και με μικρές κινήσεις

«Το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών», εξήγησε ο ιδρυτής του πάρκου για το τιγράκι που υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Η Χασίγια, η μικρή λευκή τίγρης που άγνωστοι είχαν αφήσει στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία, αφού, όπως περιέγραψε ο ιδρυτής του πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, έπασχε από μία νόσο εξαιτίας της οποίας με ορισμένες κινήσεις «έσπαγαν ακόμα και τα πλευρά της».


Οι δηλώσεις του ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

«Το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών. Από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το ζώο έπασχε από οστεοπόρωση. Με κάποιες κινήσεις έσπαγαν ακόμη και τα πλευρά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεσουέρ σε δηλώσεις που παραχώρησε στο MEGA.

Έχοντας διευκρινίσει ότι το λευκό τιγράκι ήταν περίπου τεσσάρων μηνών και με αφορμή την απόφαση να υποβληθεί σε ευθανασία, ο ιδρυτής του πάρκου ανέφερε: «Κάναμε μεγάλες προσπάθειες με δική μας πρωτοβουλία και με πρωτοβουλία κέντρων του εξωτερικού που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. Πήραν όλοι με τη σειρά τους τον ιατρικό φάκελο, έναν ιδιαίτερα πλούσιο φάκελο, και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Τα κέντρα αυτά του εξωτερικού είναι κέντρα φιλοξενίας και όχι περιθάλψεως, ειδικεύονται περισσότερο για ζώα που έχουν κατασχεθεί από τσίρκα, από ζώα που ήταν σε ιδιωτικές συλλογές».

«Αυτό το ζώο δεν ήταν δικό μας, τα βρήκαμε εμείς, το δηλώσαμε αμέσως στο Δασαρχείο, στην Ιατρική υπηρεσία, στην αστυνομία και από εκεί και πέρα περιμέναμε τις δικές τους ενέργειες. Αυτό που κάναμε εμείς, η ευθύνη που είχαμε ήταν να κάνουμε όσο μπορούσαμε τη ζωή της πιο “εύκολη”. Οι αναλύσεις και τα ραντεβού που έπρεπε να γίνουν για να παρθούν οι MRI εξετάσεις δεν γίνονταν από την μία μέρα στην άλλη. Περιμέναμε ακόμα και δύο εβδομάδες για τις εξετάσεις» κατέληξε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στις δηλώσεις του για την Χασίγια.


Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ