Διαμαρτυρία φιλόζωων για την άμαξα με δύο άλογα στην παραλία της Πάτρας – Ζητούν από το δήμο να ανακαλέσει την άδεια

Την έντονη αντίδραση φιλοζωικών σωματείων της Πάτρας έχει προκαλέσει η άδεια που δόθηκε από τον Δήμο Πατρέων για άμαξα με δύο άλογα που σέρνουν άμαξα.

Οι φιλοζωικές καλούν τους εθελοντές να απέχουν από οποιασδήποτε μορφής κίνηση συμβάλει στην επιβεβαίωση και αποδοχή δραστηριότητας στην Πάτρα ωσότου αρθεί η απόφαση.


Παρακάτω η ανακοίνωση των σωματείων «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας», Φιλοζωικό Σωματείο «Φωνή για τους Άφωνους Σκλάβους», Ακτιβιστική Οργάνωση για τα Δικαιώματα των Ζώων:

Άδεια για το δημόσιο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ζώων από τη Δημοτική Αρχή.
Ξανά γυρίζουμε πίσω στην ρωμαϊκή εποχή όπου στη αρένα τα ζώα αγωνιζόντουσαν απέναντι στο πάνοπλο άνθρωπο (και η εξουσία μια μορφή όπλου είναι) για να επιβιώσουν, μέχρι να θανατωθούν σε κοινή θέα.

Κάνεις δεν θα μπορούσε να το συλλάβει ότι μια Δημοτική Αρχή με τις περγαμηνές αυτές θα γύριζε τόσο πίσω αδειοδοτώντας την περιφορά αντί αμοιβής δυο αμαξών όχι από άνθρωπο αυτό θα ήταν το πιο λογικό εάν ήθελε να κάνει εντύπωση αλλά από άλογα.

Κομμουνιστής με κάπα κεφαλαίο ο κ. Πελετιδης χρόνια τώρα ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής δίνει μαθήματα συνέπεια ήθους και αποτελεσματικότητας.

Με μία ή δύο αποφάσεις εγκρίθηκε η εκμετάλλευση (ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ) δυο αλόγων να σέρνουν μια άμαξα στο κέντρο και πέριξ της Πάτρας.

Της Πάτρας που έχει διακριθεί για το δυναμισμό και την αποτελεσματικότητα των εθελοντών της στο φιλοζωικό κίνημα.

Αυτών των εθελοντών που έχουν δώσει στη πράξη και όχι στην εικονική πραγματικότητα των επιτροπών και των προγραμμάτων μάχες για την επιβίωση των εγκαταλειμμένων ζώων, την θεραπεία τους, την υιοθεσία τους με ίδια μέσα και χρήματα.

Καλούμε όλους τους εθελοντές από όποιο μετερίζι και εάν αγωνίζονται να απέχουν από οποιασδήποτε μορφής κίνηση συμβάλει στην επιβεβαίωση και αποδοχή αυτής της ντροπιαστικής δραστηριότητας στην πόλη μας (άλογα να σέρνουν άμαξες) μέχρι να αρθεί η απόφαση.

Η Φωνή μας θα φτάσει μέχρι εκεί που πρέπει προκειμένου να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα του μεσαίωνα.

Στα παιδιά μας διδάσκουμε για τα ζώα ευζωία και εν συναίσθηση. Στα σχολεία της Πάτρας, εθελοντές μας πασχίζουν να βελτιώσουν την στάση των συμπολιτών μας απέναντι στα ζώα, στα δικαστήρια παριστάμεθα ως μάρτυρες υπεράσπισης και παραστάτες πολιτικής αγωγής για την υπεράσπιση των ζώων.

Ας αναρωτηθεί η καθεμία και ο καθένας μας τι πρέπει από εδώ και πέρα να κάνουμε, εάν με την ανοχή μας αφήνουμε το θέμα να εξελίσσεται.

Ο κ Δήμαρχος τα ξέρει ΟΛΑ από πρώτο χέρι αφού έχει την τύχη να έχει σε αυτό το θέμα ως σύμβουλο του μια προσωπικότητα κύρους στο χώρο της φιλοζωίας και του εθελοντισμού.

Ο κ. Δήμαρχος ξέρει από πρώτο χέρι τι έχει γίνει στο Δρέπανο και πως χωρίς τους εθελοντές ΔΡΕΠΑΝΟ δεν θα υπήρχε.

Καλείται να ανακαλέσει τις άδειες ΤΩΡΑ και να συνταχτεί με το δίκαιο και το ηθικό.

Γιατί όπως ξέρει καλύτερα αυτός η ΗΘΙΚΗ υπερέχει της ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΑΣ.

Υ.Γ. Το ίδιο συνένοχη για αυτή την απάνθρωπη και οπισθοδρομική απόφαση είναι και η αντιπολίτευση και κάθε ένας ξεχωριστά δημοτικός σύμβουλος.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ