Δύο γαϊδουράκια 20 ετών που βρέθηκαν δεμένα μεταξύ τους, διασώθηκαν από τους ανθρώπους της φάρμας «Άμπελος Βοχαϊκού»

Δύο νέες διασώσεις ζώων που κινδύνευαν, έκαναν οι υπεύθυνες της φάρμας «Άμπελος Βοχαϊκού». 

Ειδικότερα, η φάρμα, της ευγένειας και της αγάπης, απέκτησε δύο γαϊδουράκια μετά από διάσωση, την Μανταλένα και την Περιστέρα. Οι γαϊδουρίτσες, που είναι περίπου 20 ετών, βρέθηκαν δεμένες μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει ότι αν πέθαινε η μία, η άλλη δε θα μπορούσε να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με την φάρμα, τα δύο θηλαστικά γέρασαν και τις πέταξαν στο δρόμο, σχεδόν καταδικασμένα σε θάνατο. Είχαν τρύπες και πληγές πάνω τους και ήταν γεμάτες αλογόμυγες.

Χάρη στην παρέμβαση των ανθρώπων της φάρμας, τα ζωάκια έχουν ήδη εμβολιαστεί, τις έχει φροντίσει ο οδοντίατρος, και η ομάδα κάνει προσπάθειες να σιτίζονται για να φτάσουν στα σωστά κιλά.

Η Άμπελος Βοχαϊκού είναι ένα ασφαλές σπίτι, που δημιούργησαν τρεις γυναίκες, γεμάτο στοργή και φροντίδα για τα ζώα. Με την επίσκεψη σας στην Άμπελο Βοχαϊκού, δεν γνωρίζετε απλώς μια σύγχρονη βιολογική φάρμα. Γίνεστε μέρος του έργου για τη διάσωση ζώων που έχουν υποφέρει ή κακοποιηθεί στο παρελθόν.

Ανάμεσα τους, η Αιμιλία, το κατσικάκι, που γλίτωσε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ο Ντασέν, ένας τράγος που καταδίωκαν αδέσποτα σκυλιά, ο Πάρης, το πόνυ, που είχε κακοποιηθεί βαριά, και πολλά ζωάκια που είναι πια μέλη της μεγάλης οικογένειας της φάρμας. Προτεραιότητα μας, η υγεία των ζώων, μαζί με τόνους χάδια, φυσικά.

(Φωτ.: Άμπελος Βοχαϊκού)

Η ιστορία της φάρμας «Άμπελος Βοχαϊκού»

Η Σούλα, είχε την ιδέα της δημιουργίας μιας υπέροχης, ξεχωριστής φάρμας. Κάθε φορά που ένα ζωάκι χρειαζόταν βοήθεια και φροντίδα, του άνοιγε το σπιτικό της και του παρείχε τη φροντίδα και την ασφάλεια που χρειαζόταν, με αποτέλεσμα το δέσιμο μεταξύ τους να είναι τόσο ισχυρό, που πυροδότησε το σχεδιασμό της φάρμας «Άμπελος Βοχαϊκού», με πολλή ενέργεια και προσωπική εργασία.

Σταδιακά, και όσο τα σχέδιά τους άρχισαν να παίρνουν μορφή, μέσα από την επαφή με τα ζώα, κατάλαβαν ότι η ζωή στην πρωτεύουσα δεν είχε πλέον κάποιο νόημα για εκείνες και έτσι πήραν τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσουν μόνιμα, μόλις 50 λεπτά έξω από την Αθήνα.

Τελικά, πολύ περήφανα, υλοποίησαν το όραμά τους και δημιούργησαν ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό βιολογικό αγρόκτημα.

(Φωτ.: Άμπελος Βοχαϊκού)

Οι επισκέπτες της φάρμας, μικροί και μεγάλοι, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και παιχνιδιού σε ένα χώρο μέσα στη φύση, έκτασης 15 στρεμμάτων, ενώ, παράλληλα, θα γνωρίσουν τα ζώα, θα μάθουν την ιστορία τους, τον τρόπο ζωής, τις ανάγκες και την φροντίδα τους.

Σας περιμένουν, με ιδιαίτερη χαρά, να σας υποδεχθούν και να γίνετε όλοι μέλη της Άμπελου Βοχαϊκού, σε μια εμπειρία που αξίζει να (ξανα)ζήσετε!

Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή: 12:00 – 18:30
Σάββατο & Κυριακή 09.00 – 18:30

Κόστος εισιτηρίου:
Ενήλικες: 8€
Παιδιά άνω των 3 ετών: 6€
ΑΜΕΑ: 3€
Τετραμελείς οικογένειες: 25€ (Πολύτεκνες οικογένειες 5€/άτομο)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936721917 ή online στην https://ampelosvochaikou.gr

Σημείωση: Απαγορεύονται τα μπαλόνια και τα βαρελότα στο χώρο

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη φάρμα Άμπελος Βοχαϊκού στο Facebook και στο Instagram αλλά και στο TikTok


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ